לחץ ללא סיבה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

07/03/2014 | 11:53 | מאת: אפי

שלום אני בחור בן 21 וכשאני לחוץ או מתרגש ממשהו זה יכול להיות קיצוני ברמה בעייתית אני ישר מרגיש שהבטן שלי מתהפכת לא יכול לאכול שום דבר ואפילו מקיא אין לתאר כמה שזה מפריע לי ומשבש את חיי. במקרים יותר קיצוניים כמו למשל לפני הגיוס ממש יש הרגשה של חרדה נשימות כבדות חוסר תיאבון הקאות הרגשת מתח מוגברת בקיצור לא נעים בכלל. אשמח לדעת כיצד ניתן לטפל בתופעה כזאת או לפחות לקבל כיוון תודה רבה.

אפי בעייתך די שכיחה ואף מוכרת אלא שבדרך כלל ובודאי כשמדובר בעוצמה גבוהה ומתמשכת של הסימפטומים, כפי שאתה מתאר, רצוי שתפנה לייעוץ/טיפול ממוקד (רצוי בגישת ה-CBT-קוגנטיבי-התנהגותי), אצל פסיכולוג קליני מתאים. טיפול קצר עשוי לסייע לך רבות.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה