היפוכונדריה מלחץ דם

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

16/01/2014 | 15:28 | מאת: שי

שלום דר, אמרו שערכים של עד 170/100 נחשבים במדידת לחץ דם כתקינים בחרדה. השאלה אם יכולים להיות קפיצות של 200/120 בזמן התקף חרדה? ואיך להתייחס אליהם? במקביל רופא המשפחה הוסיף לי ללוסטרל קרדילוק 1.25 בבוקר. התייחסותך בבקשה. מיואשת עם כאבי ראש

שי אני לא רופא אלא פסיכולוג ולכן מנוע מלהתייחס לשאלותיך הרפואיות. אתה בהחלט יכול לסמוך על רופא המשפחה ובמידת הצורך תוכל לבקש הפנייה לפסיכיאטר. קפיצות וערכים גבוהים של לחץ דם והולם לב בהחלט עלולים לנבוע או להיות מועצמים ממצבי מתח, לחץ וחרדה. בכל מקרה, כפי שאכן עשית, יש לעבור תחילה בירור רפואי-פיזיולוגי, לשלילת גורם רפואי אפשרי אחר. אם בעייתך אכן נובעת בעיקר ממתח וחרדה ראוי שתפנה לייעוץ/טיפול של פסיכולוג קליני מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה