מתח וחרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/12/2013 | 15:54 | מאת: שירה

לפני ארבע שנים, היה לי התקף חרדה בעקבות רצף של אירועים לא נעימים. עזיבת מקום עבודה. פרידה מבן זוג ובנוסף אונס. טופלתי פסיכולוגית אבל המשכתי להרגיש רע בעקבות ההתקף לקחתי כדורים של ואבן פעם או פעמיים ביום וזה גרם לי לתחושת טשטוש וביחד עם החרדה גם לתחושות ניתוק. התחלתי לקחת ציפרמיל ולשחות. התחלתי להרגיש טוב יותר ולאחר שנה הפסקתי עם הציפרמיל. הרגשתי טוב יותר ולפני בערך חצי שנה זה חזר. ברמה נמוכה יותר וגם אני מרגישה שאני מתמודדת טוב יותר עם זה. אני כבר פחות מפחדת מהתקפים וכו. אבל זה לא נעים ואני כרגע בלי עבודה כבר שלושה חודשים. אני רוצה לחפש עבודה אבל מאוד מפחדת מראיונות אבל מצד שני אני גם מפחדת לא למצוא עבודה בזמן הקרוב. אני תוהה אם יש פיתרון לבעיה שהוא לא תרופתי

שירה כמובן שיש פתרון שאינו תרופתי בהכרח ואף התנסית בו בעבר - טיפול פסיכולוגי. בהתיחס לתיאורך ונסיוני בעבר עם טיפול פסיכו דינמי כנראה, מומלץ שתיפני לטיפולו של פסיכולוג קליני המתמחה בטיפול בגישת ה-CBT. (התנהגותי-חשיבתי) ואולי אף בהיפנוזה. אם את מתקשה כלכלית תוכלי אף להסתייע בשירותי הייעוץ/טיפול פסיכולוגי של קופת החולים אליה את משתייכת.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה