נשימה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

22/10/2013 | 11:53 | מאת: שאלה

שלום רב הבעיה שלי היא כזאת- אני מתקשה לנשום כמו שצריך וזה מתבטא בכך שלעיתים קרובות במהלך היום אני מרגישה צורך לתת נשימה עמוקה כדי למלא את הריאות באוויר ורק אז אני מרגישה כמו תחושת סיפוק/הקלה. הצורך הזה בלתת נשימה עמוקה חוזר על עצמו כמה פעמים ביום וזה מאוד מעייף אותי ומציק ומרגיז וגם גורם לי למלא את הבטן באוויר- בקיצור לא נעים. הייתי במיון ועשו לי את כל הבדיקות שיכלו ואמרו שהכל בסדר. מה אוכל לעשות לדעתך כדי לפתור את הבעיה? ממה זה יכול לנבוע? שמעת כבר על מקרים כאלה? זה קורה לי בתקופות שבאות והולכות. תודה רבה.

לשואלת.. בהעדר סיבה רפואית ביולוגית כדברייך, נראה שבעייתך קשורה או נובעת ממתח נפשי וריגשי העלול להיות גלוי ( מוכר וידוע) או סמוי ( ממקור לא מודע). כך או כך תוכלי להסתייע בלימוד ותרגול של תרגילי הרפיה מבוססי תרגילי נשימה. חפשי באתר של דר ברוך אליצור ואם זה לא יספיק, נראה שתוכלי להסתייע מטיפול בהיפנוזה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה