מחשבות יתר ולחץ מתמשך חוסר רוגע נפשי וחרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

29/09/2013 | 22:01 | מאת: יסמין

שלום ד"ר מאיר כבר 20 שנה אני סובלת מחרדה שמגיעה רק בתקופות שאני חושבת ממש הרבה , מחשבות מטרידות ודאגות....אלו גורמים לי ללחץ, חוסר רוגע ואז לחרדה..זה לא קורה בתדירות גבוהה...פעמיים בשנה או פעם בשלוש שנים....תלוי במחשבות הטורדניות. ואז אני לוקחת את הקלונקס שעושה את העבודה באופן מצוין! השאלה שלי מה ההגדרה המדויקת למה שאני חווה....במהלך השנים למדתי איך להדוף את זה...אבל לא תמיד אני מצליחה....לפעמים זה קל ולפעמים קשה מאוד לדוגמא יש לי מבחן השבוע...אני כבר שבועיים מסתגרת ולומדת...ופוחדת שלא אזכור את החומר...היום הרגשתי שאני על סף התקף ...לכן לקחתי מהר את הקלונקס....זה מאוד מטריד אותי שאין לי שליטה על לחצים ואז לפעמים זה מתפרץ בדרך לא נעימה של חרדה. ומה גם שאני במצב של לחץ אני משותקת ושום דבר לא מצליח לי

יסמין קשה לקבוע אבחנה הגדרה של בעייתך, רק על פי תיאורך התמציתי. אני מניח שהיא גורמת לך למצוקה רבה יותר מאשר פעמיים בשנה או פעם בשלוש שנים (???), שאם לא כן לא היית פונה בעניינה, אליי ולפורם . בכל מקרה חשוב שתלמדי כלים של הרפיה עצמית וכד לשליטה טובה יותר בחרדתך במקום להזדקקגם אם לעיתים רחוקות לקלונקס. תוכלי לעשות זאת על ידי לימוד טכניקות ההרפיה שבאתר של דר ברוך אליצור וכד, או אף על ידי השתתפות בסדנא מתאימה או פנייה לפסיכולוג קליני מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה