לחץ חרדה ומתח

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

14/03/2005 | 13:57 | מאת: גלית

שלום רב אני אם לתאומים בני שנתיים עובדת במשרה מלאה בעלי גם כן עובד במשרה מלאה, מדי יום אני נתקפת חרדות ומתחים זה מתבטא פיזית בקושי בנשימה כאבי בטן עייפות... כל פעם משהו אחר. הדבר היחיד שמרגיע אותי הוא שינה. כאשר מגיעה השעה בה אני מוציאה את הילדים מהגן החרדה גוברת, אני נמצאת איתם לבד כל ערב ולא מצליחה להתמודד זה גורם לי להרבה תסכול וכעס כלפי בן זוגי שאינו עוזר לי בכל העניין. האם יש גוף או ארגון כלשהו יכול לתת לי כלים להתמודד עם חיי היום יום הקשים הללו ולהישאר בריא ושפוי? תודה.

15/03/2005 | 14:24 | מאת: ימית

שלום לך, גם אני נשואה+1 ומקיצה משנתי עם חרדות שבאות לידי ביטוי: חוסר שקט שקשה לתארו במילים,לכן חסרות לי שעות שינה אני מאוד עייפה במשך היום ובעלי מגיע בסופי שבוע (מפאת עבודתו).טופלתי בכדורי נוגדי חרדה והפסקתי מיוזמתי לאחר חמישה חודשים(עצם לקיחתם היתה קשה לי כי אני טיפוס שעובדת במשרה בכירה עם המון פרוייקטים וכו' והיה קשה לי לקבל את זה- דרך אגב זו טעות הכדורים עזרו לי) אני מספרת לך זאת כוון שחודש וחצי לאחר הפסקתם התחלתי להרגיש אי-שקט בבקרים ושוב הקצתי מוקדם. אך הפעם החלטתי לנסות גישה אחרת.גישה של מקסימום מחשבות חיוביות כשאני קמה עם כל התחושה הרעה הזו אני מיד מרימה עצמי מהמיטה ומתחילה ל"ארגן " את הבית ,להדליק רדיו ולחשוב טוב(זה לא קל אבל זה עובד). גם אני כשמגיעה השעה לאסוף מהגן מתחילה עם חרדות לכן אני מרבה לבלות עם אחיות/משפחה וכו' עד שעות הערב. מקווה שתרגישי טוב יותר.אמן. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות. מצטרת על האריכות.

16/03/2005 | 07:59 | מאת: גלית

תודה רבה על המענה ימית, אנסה את הרעיון של הבוקר, איך את מספיקה???. ד"ר מאיר נעמן, ניסינו ללכת לטיפול זוגי אך בן זוגי הפסיק זאת בטענה שאינו רואה התקדמות כעת אני שוקלת להמשיך להיפגש עם אותו מטפל לבדי האם זה אפקטיבי? האם ישנם טיפולים נוספים עליהם היית ממליץ?

מצער לשמוע שאת חשה כי בן-זוגך לא עוזר לך. זו בעיה הטעונה שיפור מיידי. כדאי לשקול יעוץ זוגי או הדרכת הורים. באשר לחרדותייך והקושי לגדל תאומים, יתכן ותרצי לחבור לקבוצת תמיכה של "הורים לתאומים", באינטרנט או בופן פיזי. נדמה לי שאף הוקמה עמותה כזו. לצערי, עת הוריי גידלו אותי ואת אחותי התאומה, לא עמדו בפניהם אפשרויות סיוע ותמיכה, כמו אילו הקיימות כיום.

16/03/2005 | 09:24 | מאת: ימית

גלית, שאלת איך אני מספיקה ואני מניחה שהתכוונת להתארגנות בבוקר. אז ככה,שלא מרצוני אני מתעוררת בסביבות 05:30 אז עד השעה 06:45 אני "מנצלת" בשבילי.להפגת מתחים ולהתרגעות על מנת לא להשליך על המשפחה. שווה שתנסי להתעורר 45 דקות לפני שאת מעירה את הילדים ומתארגנת. ותקחי הכל בקלות,גם אם הם צועקים,רבים ומשתוללים את מנטרלת את עצמך ואומרת שמותר שיהיה "בלגן" בבוקר - ככה זה בכל משפחה. כי לכעוס ולהתעצבן עליהם פרושו - להכניס את עצמך ללחצים ולחרדות. בהצלחה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה