חרדת בריאות קשה שמשבשת את החיים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

26/10/2020 | 10:09 | מאת: שירלי

דר שלום רב.בת 36 כבר 10 עם חרדת בריאות שמחמירה משנה לשנה. בשנים האחרונות משבשת את איכות החיים וגורמת להתקפי חרדה קשים שלפעמים נמשכים ימים שלמים שאני במיטה בוכה במחשבה שיש לי משהו.לפחות פעם בשבוע הולכת לרופא מומחה כלשהו ומבזבזת אלפי שקלים על בדיקות פרטיות. טיפול cbt לא הועיל ונמנעתי מכדורים עד עכשיו. ניסיתי ציפרלקס ל3 ימים שבהם היו לי בחילות נוראיות שלא יכלתי להתמודד איתם והפסקתי. מס שאלות מה הטיפול הכי יעיל להיפוכונדריה? האם טיפול פסיכולוגי דינאמי יכול לעזור במצב שלי? המידה ואחליט לקחת כדורים איזה כדור הכי יעיל לחרדה שלי? תודה רבה!

שירלי, מצער לקרוא על מצוקתך. טיפול פסיכולוגי אכן מתאים ולרוב אף חיוני, למצוקה שאת מתארת. במקרים קשים, יש מקום לסיוע תרופתי, הניתן על ידי פסיכיאטר או רופא המשפחה. ככלל, טיפול בגישת ה- CBT נראה כטכניקה הטיפולית היותר מומלצת ואף מוכחת מחקרית כיעילה. אלא ש.. : יש ולמרבה הצער, גם אם הגישה והתרופות רלוונטיים ואף נכונים, ההצלחה הטיפולית, תלויה במידה רבה בשיתוף הפעולה של המטופל, בהתמדה, בנחישות וכד', כמו גם בניסיון המקצועי של המטפל/ים ואיכות הקשר איתו. אי הצלחה מלאה ומהירה אינה צריכה לרפות ידייך. המשיכי בטיפולים וההקלה בוא תבוא. לענין שאלתך, לגבי טיפול פסיכודינמי. הוא בהחלט עשוי להיות גם רלוונטי, אך מניסיוני עדיפה הגישה האינטגרטיבית, המשלבת גישות שונות, כולל הרפיות ואפילו היפנוזה, על פי ההתאמה האישית, לצרכי המטופל הספציפי ואיפיוני אישיותו. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר, ומורשה לטיפול בהיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה