לחצים בראש אולי מחרדות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

11/08/2020 | 08:11 | מאת: ג

יש לי כבר 4 חודשים לחצים בצד ימין של הראש, צד שמאל תקין. הכאבים באיזור הרקה וימינה ממנה, לפעמים לחץ באוזן וגם לחץ בעצם שנמצאת מאחורי האוזן ובכלל בכל אזור הגולגלת האחורית בצידה הימני כאמור, לאחרונה התווספו גם לחצים בלחי הימנית בעין הימנית ובמצח באזור הימני. סיטי מוח תקין, TMJ נשלל,. לפני הלחצים הללו שבראש חוויתי חצי שנה של מתחים, פחדים וחרדות אולי גם דכאון, בחצי שנה הזו התווספו עוד ועוד מתחים וחרדות ברמות בינוניות - גבוהות. האם סוג הלחצים האלה בראש יכולים להיות סימפטומים לחרדות? נוירולוגית אומרת שזה כנראה מתח עצבי או שנתפס שריר בצוואר שמקרינים על כל הצד הימני של הראש, על האוזן, הרקה, הגולגולת האחורית, העורף ושפיזיותרפיה יכולה לעזור. פיזיותרפיה לא עוזרת. העניין הוא שהצוואר האחורי בכלל לא כואב וגם לא הקדמי. האם רצף אירועים המלווים במתח/חרדה יכולים לפגוע בשרירי הצוואר? מה בעצם נפגע בצוואר? ומה רצוי לעשות? הנוירולוגית לא רוצה לשלוח לMRI ולא לצילום צוואר. ביקשתי צילום בצוואר לבדוק אם זה באמת נובע משם אך היא התנגדה ואני לא יוצאת מזה כבר 4 חודשים.

ל- ג. מתח נפשי עלול בהחלט לגרום, או להעצים, כאבים ומיחושים פיזיולוגיים שונים. כין שאינני רופא אלא פסיכולוג קליני, אין לי כל ידע או יכולת, כדי לקבוע "מה בעצם נפגע בצואר", אם בכלל. טוב עשית שפנית בתחילה לבירור רפואי מקיף. ואכן, רק רופאייך מוסמכים לקבוע או להעריך, מה המקור למיחושים הגופניים שאת מתארת. יחד עם זאת, את עצמך מציינת ש-"חוויתי חצי שנה של מתחים, פחדים וחרדות אולי גם דכאון..". אף נראה (כצפוי) שגם בהווה את סובלת ממתח נפשי גבוה. כך שבהחלט הייתי ממליץ לך לפנות כבר עכשיו ובמקביל לבירור הרפואי, לקבלת יעוץ/טיפול מפסיכולוג רפואי או קליני, מתאים. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה