חוסר פוקוס כבר זמן רב

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

09/04/2020 | 20:34 | מאת: דני

שלום דוקטור, שמי דני בן 23 בחור צעיר ובריא. עושה ספורט באופן קבוע עם תזונה טובה. מדי פעם מעשן סיגריות ולא שותה אלכוהול באופן קבוע. לאחרונה התחלתי לימודים באחת האוניברסיטאות בארץ, בנוסף למעבר דירה ועבודה. כתוצאה מכך כנראה עקב הלחץ והמחשבות 'חטפתי' מספר התקפי חרדה וברוך השם כבר בלי התקפים כמה חודשים. אבל, הבעיה היא שעם התקפי החרדה התחלתי להרגיש כמו הרגשת ניתוק וחוסר פוקוס (ממה שמצאתי באינטרנט דה-ריאליזציה אולי?) זה מפריע לי לאורך כל היום כל יום במשך החצי שנה האחרונה. התקפי החרדה עברו לי וכבר לא מרגיש כך יותר, אבל הריכוז והראש לא חוזר לעצמו... קשה לי להתרכז, לנהוג, לפעמים אני מתנתק משיחות עם אנשים ומרגיש שאני תמיד בחלום, לאורך כל היום! חשבתי שיותר פעילות ספורטיבית תעזור, אבל ללא שום עזרה ! בנוסף מציין שלא משתמש ולעולם לא השתמשתי בסמים. לא קלים ולא וקשים. מדיטציה לא עזרה, גם לא יוגה או כל טיפול הרגעה אחר.. בדיקות דם תקינות. בריא כמו שור! אשמח בבקשה לייעוץ מה כדאי לעשות. כל טוב, חג שמח ובריאות לכולנו.. דני.

דני אבחנות עצמיות, בהתבסס על האינטרנט או כל מקור אחר, עלולות להיות שגויות ובמיוחד בתחום הפסיכולוגי. יחד עם זאת, ברור מדבריך שאתה במצוקה מתמשכת, בין אם זו חרדה המתבטאת באופנים שונים, או כל אבחנה אחרת. לכן נראה שהדבר הנכון לעשות הוא, להגיע לבירור פסיכיאטרי-פסיכולוגי מקיף יותר מזה שיכול להינתן במסגרת הפורום. מומלץ שתפנה לקבלת יעוץ פסיכולוגי או פסיכיאטרי, או במסגרת קופת החולים אליה אתה משתייך, או באופן פרטי. טיפול מתאים עשוי לסייע לך די מהר, בהקלה של מצוקתך. ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה ........................ 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה