התקף חרדה ולחץ בחזה.

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

16/03/2020 | 17:42 | מאת: אלינור

שלום, לפני שבועיים חוויתי התקף חרדה לראשונה (אובחן לאחר בדיקות בבי"ח תקינות). התחלתי טיפול פסיכולוגי, כדור לוריואן שלא מצליחה להסתדר בלעדיו. יש לחץ בחזה יום יומי. מה עושים? איך נחלצים מזה וחוזרים לשגרה?

16/03/2020 | 17:48 | מאת: אלינור

אני בתקופה לימודים לתואר שני, לפני חתונה שאמורה להתקיים בקרוב. לא מצאתי את הגורם ללחץ, כנראה בתת מודע. אני במנוחה יום יומית כבר שבועיים אבל אין יום שלא קיים בלחץ בחזה. מתי ניתן להפסיק עם הכדור?

אלינור מתח לחץ וחרדה עלולים אמנם לגרום ללחץ בחזה, אך מומלץ להתיעץ תחילה עם רופא המשפחה, כדי לשלול גורם רפואי-פיזי אפשרי. גם לא ברור על איזה כדור את מדברת ?! ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה ....................... 054-754-9898 מורשה להיפנוזה

אלינור מסתבר שעניתי לשאלתך המאוחרת יותר, לפני זו הנוכחית. ההמלצה לטיפול בהתקפי חרדה שמתמידים היא לפנות לקבלת טיפול פסיכולוגי. מדברייך אני מבין שאכן החילות טיפול פסיכולוגי. אלא שצריך לגלות סבלנות לגבי השפעתו. כדורים עשויים לעזור במהירות רבה יחסית להקלת הסימפטומים ואילו הטיפול הפסיכולוגי אמור לספק כלים להתמודדות יעילה וטובה לטווח הארוך, מבלי להזדקק לכדורים. התמדה וסבלנות צפויים להניב את הפירות המקווים. ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה ...................... 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה