חרדה מטיפול פסיכיאטרי מה עושים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

08/03/2020 | 20:09 | מאת: אנונימית

שלום רב. אני הולכת לעבור טיפול נפשי פעם ראשונה,במרפאות לא במקומות סגורים חס וחלילה. אני לא מכירה את הטיפולים האלה וקבעו לי תור ראשוני לעוד חודש. אני ממש מרגישה דפיקות לב,חרדה עקב לכתי לטיפול. אני הולכת לטיפול כי אני עוברת משבר רגשי. אני מאוד אשמח לדעת ובבקשה אבקש לא לכתוב לגבי אשפוזים וכאלה כי זה יכניס אותי יותר לחרדה אני מאוד אודה לך על ההבנה אבל מצד שני רק עם אתה יכול לתת לי עידוד קטן ובנוסף לתת לי אתר באינטרנט או שם של ספר שאוכל לקרוא עד לפגישה כדי להקל על החרדה בגלל התחלת הטיפול אני אודה לך. שוב אני ממש אודה לך עם לא תזכיר את המילה אשפוז. אני ממש מתנצלת אבל אני בטוחה שאתה מבין אותי לגבי זה אני בחרדה מזה. אשמח רק לעידוד ועם אפשר לאיזה אתר או ספר אני יכולה להקל על החרדה. שבוע נפלא ותודה מכל הלב

לאנונימית, אמנם, "צרת רבים אינה נחמה..(!!)", אך הידיעה שאנו "לא לבד", ושעל פי מחקרים מבוססים, כ- 48% מהאנשים בעולם, סובלים או יסבלו במהלך חייהם, ממצוקה נפשית כלשהיא, עשויה ואמורה למנוע תחושה של "חריגות" ומציאות בלתי אפשרית. יש המשערים אף שבזכות קיומן של מצוקות כאלו ואחרות, אנו כבני אדם מאותגרים, מתמודדים ולכן גם מסתגלים ומתחזקים. בהתיחס לחרדתך, אני ממליץ שבמקביל ואף לפני טיפול פסיכיאטרי (תרופתי) כדאי שתפני לקבלת יעוץ/טיפול פסיכולוגי , במסגרת קופ"ח, או באופן פרטי. גם טיפול קצר-מועד עשוי לסייע באופן משמעותי ביותר. ל"עזרה ראשונה", תוכלי להסתייע באתר של ד"ר ברוך אליצור וכן באתר שלי (חפשי בגוגל), הכוללים המלצות וטכניקות ל"הרפיה עצמית" וכד'. ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומורשה לטיפול בהיפנוזה ........................ 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה