חרדות ומחשבות תלושות מהמציאות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

19/01/2020 | 22:42 | מאת: רותם

שלום ד״ר לאחרונה אני קצת אובדת עצות, אני חשה בהפרעת חרדה שתוקפת אותי מספר פעמים ביום ומשרה עליי מתח לאורך כל היום. כלומר כל השגרה שלי הופכת ללחוצה. אני נוטה להאמין שלסביבה השפעה על כך- העבודה שלוחצת והלוז הצפוף. בכל מקרה, אני שמה לב למוטיב חוזר שבו עולה לי מחשבה כלשהי תלושה מהמציאות שיוצרת אצלי חרדה. כלומר אני יכולה ממש להאמין לעצמי שיש לי ממה לפחד אף על פי שהדבר תלוש מהמציאות ואני מודעת לכך. מנסה להזכיר לעצמי שזו רק חרדה ותכף היא תחלוף אבל התגובות הנוצרות בגוף שלי הן חסרות שליטה ואני כבר מפחדת שיש להן השפעה על הבריאות שלי. אין לי עם מי להתייעץ בנושא אני מפחדת שיחשבו שהשתגעתי. אני מפחדת שאם אפנה לפסיכולוג הוא ישר יפנה אותי לפסיכיאטר שיביא לי תרופות משהו שמבחינתי לא מתקבל על הדעת. אני גם מפחדת להישאר עם הדבר הזה כל החיים. זה ממש סבל עבורי להתמודד עם זה ואני רוצה לקבל עזרה. אשמח ממש להתייחסות שלך.

רותם, מצוקתך המתבטאת במחשבות טורדניות, תלושות מהמציאות (אובססיות ?) המובילות לחרדות, מוכרת, ידועה, שכיחה למדי וניתנת בד"כ לטיפול פסיכולוגי יעיל (לרוב, בשיטת ה- CBT), ללא צורך והזדקקות לתרופות. ככלל, פסיכולוגים לא "מפנים" לפסיכיאטרים, אלא עשויים, רק במקרים די חריגים, של מצוקה נפשית מאד קשה, הפוגעת משמעותית בתפקוד וגורמת לסבל רב, "להמליץ" על הסתייעות אפשרית ומשלימה בטיפול תרופתי. כמובן שלפונה/מטופל הזכות והאפשרות, לבחון את המלצת הפסיכיאטר ולהחליט שלא לממש את המלצת הפסיכולוג. בהווה ועל פי תיאורך לא הייתי חושש כלל, מפנייה לייעוץ/טיפול של פסיכולוג קליני. לעיתים קרובות, טיפול מתאים עשוי לתרום להקלה מהירה של המצוקה וכן למניעת החמרה אפשרית. ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה ------------- 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה