משך זמן טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

02/09/2019 | 12:10 | מאת: ילדת אור

שלום, אני סובלת מהפרעות חרדה קשה כבר יותר מ10 שנים. ניסיתי מספר סוגי תרופות ובסוף החלטתי שלא להמשיך תרופתית. בעבר - לפני כשנתיים טופלתי בעזרת cbt לאחר כשנה הפסקתי בגלל בעיה כלכלית והיום מטופלת פסיכולוגית כבר כחצי שנה. השאלה היא לגבי הטיפול הפסיכולוגי : מצד אחד הוא יעיל ועוזר לי לביטחון העצמי והסתכלות נכונה על הסביבה - ומצד שני הוא לא עוזר לי לחרדות בכלל. כשהייתי בcbt המצב לא היה מושלם אבל לפחות יכולתי לצאת קצת בשכונה. רחובות ליד הבית. היום אני בתקופה שאפילו לצאת מהבית גורם לחרדות . הטיפול הפסיכולוגי עוזר לי לבכות, אבל לא לפתור את הבעיה. האם אחרי חצי שנה זה זמן סביר להחליט אם טיפול יעיל או לא? האם יש דרך למדוד? שאלה נוספת - איך אני מסבירה למשפחה?אני בת 36,לא עובדת ועדיין גרה בבית עם ההורים. הם יודעים שיש בעייה אבל אין להם מושג איך להגיב. הרבה פעמים אני מקבלת הרגשה שהם כועסים עלי ומתוסכלים ממני. אני יכולה להבין מאיפה התסכול מגיע אבל אני לא יודעת איך לשפר את הסיטואציה והקשר בינינו. הסברתי להם מספר רב של פעמים איך אני מרגישה ומה התסמינים הפיזיים (אני אפילו מתעלפת כשזה ממש חמור) אבל הם מתנהגים כאילו אני רק צריכה לנסות יותר ואני לא משתדלת מספיק... האם יש לך טיפים?

ילדת האור מומלץ שתשתפי את המטפל, בתחושות של "תקיעות" ו"העדר כיוון" בטיפול, במידה ואת חשה כך. גם אם בשלב זה או אחר של הטיפול, את מתלבטת, האם להמשיך בטיפול או להפסיק אותו, כדאי שתעלי זאת בשיחה גלויה עם המטפל. במצבים מסוימים, ניתן גם להתייעץ עם גורם מקצועי אחר. אך רצוי לעשות זאת לאחר שיתוף המטפל הנוכחי בכוונה לעשות כך. כללית, נראה לי שהטיפול הרצוי עבורך הוא ב"גישה האינטגרטיבית", עם שילוב אפשרי של טכניקות הרפיה-עצמית והעצמה מתחום ה- CBT ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה