חרדות , לחץ ??? אשמח לתשובה תודה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

09/05/2019 | 00:42 | מאת: ערן

שלום. בעקבות ארוע שחויתי לפני 4 שנים , נדקרתי ממחט בשדה התעופה במינכן עם חזרתי לארץ טופלתי רפואית ועשיתי את כל הבדיקות הנדרשות במשך חצי שנה. נורא מלווה אותי מאז הפחד מאיידס עד כדי דברים שאני יודע שלא הגיוניים למשל נדקרתי מקוץ בחוף הים לפני חצי שנה נכנסתי לסרטים שזה היה מחט או משהו ,לאחר שלושה חודשים שהייתי מוטרד בהם עשיתי בדיקה , במהלך הבדיקה לא הצליחו להוציא לי דם ושלחו אותי לשתות מיים ,ואז ביצעתי אותה לאחר קבלת התשובה השלילית , נכנסתי לחרדות שבין הזמן ששתיתי מיים לזמן שחזרתי לא הוחלפו המחטים ודוב נכנסתי לחרדות ואחרי שלושה חודשים עשיתי שוב בדיקה , לפני שבוע עזרתי לחבר לפרק מושב מרכב מושבת שנפגע מרסיס של גראד והיה שם זכוכיות נכתחתי קלות מאוד ממש שריטה עם טיפת דם , ומאז אני בלחץ שמישהו עם איידס נחתך לפני כן מהזכוכית הזו. המוח הישר אומר לי ואני יודע שלא ניתן להידבק בדרך הזו ושזה שטויות אבל הלחץ לא נותן למוח הישר ולהיגיון להשתלט. מה עושים ? זה ממש פוגע לי באיכות החיים. אגב בן 44 נשוי פלוס 3

ערן, נראה שאתה סובל מפוביה מאיידס. יתכן והיא מועצמת ו"מסרבת" להיעלם למרות בדיקות רפואיות שעשית וכו' ו"מוחך הישר", בשל נטייתך לחרדות ואובססיביות. לאור קיום חרדתך מזה כ- 4 שנים, קשה לי להאמין שהיא תיעלם רק בהסתמך על כמה "טיפים" במסגרת הפורום. ראוי ומומלץ שתפנה לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים. טיפול מעין זה, רצוי בגישת ה-CBT או ב"גישה אינטגרטיבית", עשוי לעזור לך, תוך זמן לא רב. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה