האם פסיכולוגית יכולה להיות שכנה /חברה? עצתכם בבקשה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

14/03/2019 | 08:43 | מאת: איתם

מאז 2002 אני מתמודד עם חרדה מנסיעות. בשנה וחצי האחרונות ההתמודדות קשה לי יותר ולכן אני נוסע גג 5 ק"מ מהבית. בעבר ניסיתי טיפול cbt שעזר מאוד. ועכשיו לשאלה: יש לי שכנה מבוגרת בעשור השמיני לחייה , שאנחנו ביחסים מאוד טובים. בעברה היא הייתה פסיכולוגית קלינית, אבל ללא קשר היא בעלת אישיות מדהימה. היא טוענת שהיא שמה לב שיש לי דימוי עצמי נמוך, והיא רוצה שנשב לשיחת אחד על אחד (היא לא יודעת על בעית החרדות). מה דעתכם האם להפתח ולשתף או שעדיף לשמור על הפרדה בין יחסים חברים לבין המטפל

איתם פסיכולוגית יכולה להיות גם שכנה וגם חברה. אתה מתכוון ודאי לשאול האם חברה או שכנה שהיא פסיכולוגית במקצועה, יכולה להיות המטפלת המקצועית, על כל המשתמע ומתבקש מכך. כללית, אין שום מניעה להסתייע בחברה שהיא גם פסיכולוגית, בייעוץ, שיחה וכד', כמקובל בקרב חברים קרובים (וטוב שכך). זאת, כל עוד לא מדובר וזה לא מתיימר להיות טיפול או חלופת טיפול ו/או קשר מקצועי-טיפולי ממשי, המחייב מרחק ואובייקטיביות מקצועית, בכפוף לכללי האתיקה של מקצוע הפסיכולוגיה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה