אינטייק שגוי בביה"ח ציבורי

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/11/2018 | 11:22 | מאת: בוגי

שלום ד"ר, ב2013 לאחר 2 ניסיונות אובדניים אובחנתי בבית חולים ציבורי כבעל הפרעה דו קוטבית ופסיכיאטר רשם לי למודקס 100מ"ג ו2 מ"ג קלונקס. את הלמודקס הפסקתי אחרי חודש(פריחה וכו') ואת הקלונקס המשכתי עד היום. החלטתי שאני זורק את הקלונקס לגמרי ומנסה ציפרלקס. הרופא המטפל רשם לי 5מ"ג ואחרי כמה ימים להעלות ל10מ"ג. *כמו כן הייתי מכור לאלכוהול, אך הפסקתי לחלוטין לשתות כי זה מפריע לציפרלקס. שאלתי העיקרית האם אני יכול לערער על האינטייק שבוצע בביה"ח ציבורי תחת 2 פסיכיאטרים בכירים, מתמחה ו2 עובדים סוציאלים? יש לציין שקיבלתי כמה הערכות מפסיכיאטרים באופן פרטי והם אמרו לי שמדובר בחרדות וOCD והם לא רואים סימנים של מאניה דיפרסיה, אך הסבירו לי שהאינטייק מחייב. *בן 33 ללא עבודה ולא יוצא מהבית מהפחד

10/11/2018 | 12:30 | מאת: בוגי

כמו כן רציתי לשאול לגבי התרופה אגומלטין (ולדוקסן), רופאת המשפחה לא יודעת עליה כלום והאם אני יכול לקנות אותה באופן פרטי? שמעתי על טופס 29 משהו כזה? אשמח לתשובה

בוגי צר לי לשמוע על מצוקתך והשלכותיה הנילוות. אך לצערי אני והפורום הנוכחי לא הכתובת המתאימה ל- 2 שאלותיך. כפסיכולוג, אני לא עוסק ועל כן אף מנוע מלהתייחס לטיפול תרופתי של מצוקות נפשיות. גם לגבי שאלתך הראשונה-ערעור אפשרי על האבחנה הפסיכיאטרית שנקבעה לך בביה"ח הציבורי, סביר שהפסיכיאטרים שעדכנו אותך שאבחנתם שונה, לכאורה, הם שצריכים לכוון אותך בנדון. לחילופין, או במקביל, תוכל להתיעץ כנראה, עם עו"ד או פורום שעוסק בנושא של "רשלנות רפואית". ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

בוגי כאמור, בתשובתי המורחבת, לשאלתך הקודמת.. לצערי, אני והפורום הנוכחי לא הכתובת המתאימה לשאלתך בעניין תרופות. כפסיכולוג, אני לא עוסק ועל כן אף מנוע מלהתייחס לטיפול תרופתי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה