חרדת מבחנים שמדירה שינה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

09/05/2018 | 16:44 | מאת: אסף

אני בן 18, לפני תקופת בגרויות ולפני מבחנים חשובים כמו בגרויות או מיונים לצבא אני מתקשה להרדם ומרגיש את הדופק שלי עולה כשאני עולה למיטה. ניסיתי להרגיע את עצמי בעזרת נשימות, לחשוב על דברים אחרים ועוד אבל אף אחד מהניסיונות לא עזר והיה באמת אפקטיבי. ככה שאני קם לבמחן עם קצת שעות שינה שיכולות לעשות אותי עייף. אני מתכוון ללכת לטיפול פסיכולוגי אבל עד אז אשמח להמלצה על טיפות/כדורים מומלצים שיוכלו להרגיע אותי ולעזור לי להרדם למשך תקופת המבחנים. (ניסיתי כדורי שינה אבל הם רק מעייפים אותי אבל לא מרגיעים, ככה שאני מרגיש עייף אבל עדיין לחוץ) תודה!

אסף איננו עוסקים בתרופות. הן גם לא מומלצות בדרך כלל לצעירים בגילך. כוונתך לפנות לייעוץ/טיפול פסיכולוגי טובה וראויה. ובינתיים, נסה להסתייע בטכניקות של הרפייה עצמית. תוכל למצוא אותן באתר של ד"ר ברוך אליצור (חפש בגוגל) וגם בקליפים רבים אחרים ביו-טיוב, תחת הכותרת של הרפייה ושינה וכד'. חשוב מאד לתרגל ולתרגל עד אשר יופנמו וייטמעו על ידי המערכות הנפשית והנוירולוגית שלך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה