מרגיש רע חרדות ודיכאון- אני מובטל

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

11/12/2017 | 18:33 | מאת: דני

שלום, לפני 5 חודשים פוטרתי מעבודתי מהנדס בהייטק,אני בן 58 ונראה שאין לי סיכוי למצוא עבודה בהייטק. ניסיתי בכל הכוח ללא תגובה. אין לי בעיה כספית לחיות בכבוד עד הפנסיה ,בריאותי הפיזית תקינה. הבעיה היא בראש בנפש, אני מרגיש ריקנות דיכאון חוסר תכלית, אין לי מטרה בחיים , חרדות , כאב בטן מוזר. קשה לי מאד לקום בבקר, אין לי חשק לעשות שום דבר. או לחפש עבודה מסוג אחר. (ברור לי שזה הגדרה של דיכאון) בבוקר אני מעביר את זמני בהליכה של שעה וחצי ואימון שרירים . זה קצת עוזר לשחרר את הלחץ הנפשי, ועכשיו מכאן אין לי כיוון מה לעשות עם עצמי . תחושה של עוד שניה בה לי לקפוץ מהגג. ככה יום יום וזה רק נעשה גרוע יותר לא יודע לאן אגיע. זימנתי לי תור לרופא משפחה שיפנה אותי לפסיכאטר או יתן לי איזה תרופה בנתיים . אבל זה התור יהיה רק ביום ראשון הבא. האם יש משהו שאני יכול לקנות בבית מרקחת שיקל על התסמינים האלה. מה עושים , אני מרגיש מאד רע. ההרגשה הנפשית הדיכאונית יותר גרועה מכל כאב או מחלה שעברתי , עכשיו אני מבין איך מרגיש מטופל כזה. אודה לעזרתך דני

דני, לצערי, ראיתי פנייתך רק הבוקר. מצבים משבריים עשויים בהחלט להוות תפנית חיובית ל"גילוי" יכולות, פתרונות ויתרונות אצל כל אחד ואחת. כנאמר : "מעז יוצא מתוק". ועדיין, אני מבין קשייך ותחושתך הצפויה וממליץ שבלי קשר לתור שנקבע לך לפסיכיאטר ואפילו במקביל לו, תפנה כבר היום למוקד קופת החולים, אליה אתה שייך, כדי שיפנו אותך לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי. השירות אמור להינתן לך מיידית, ללא תלות בהמלצות רופא ובעלות מאד מסובסדת.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה