האם זה מתח נפשי או משהו אחר שיש לבדוק?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

16/10/2017 | 13:51 | מאת: רותם

אני בת 19, גובה 1.59, משקל 56 ק"ג, באופן כללי אדם רגוע. לאחרונה התחלתי לחוות הבהובים של כאב בכל מיני מקומות בגוף, כזה שבא והולך, בעיקר באיזור החזה הזרועות והכתפיים ובעיקר בצד השמאלי. ערב אחד בשבוע שעבר הרגשתי פתאום את אותם כאבים (הם לא עזים, אבל גורמים לאי נוחות), דפיקות לב מואצות, נשימה שטחית וקשיי הירדמות. מאז אני חווה את אותו הדבר בכל ערב וביומיים האחרונים גם ביום. לפני שבועיים היו כמה לילות בהם כל הגוף גירד לי, הרגשה כאילו הולכות עליי נמלים מה שהקשה עליי להירדם. חשוב לציין שאני ישנה בשעות מאוד מאוחרות דרך קבע, אך הפעם מה שמנע ממני להירדם אלה אותם כאבים גירודים ודפיקות לב. הלכתי לאחות והיא מדדה לי לחץ דם 130/91. אני מודעת לכך שאלה יכולים סימנים למתח נפשי וסטרס אך כמו שציינתי אני בדרך כלל אדם רגוע וכל זה קורה לי בזמן מנוחה, לכן הסימנים הללו קצת מלחיצים אותי. האם אלו אכן סימנים למתח נפשי שיחלפו ולא צריכים להדאיג אותי או האם יש משהו שאני צריכה לבדוק? אשמח לתגובה :)

רותם כידוע, "גוף ונפש, חד המה" ! לכן, מרבית הסימפטומים הגופניים, מושפעים (לפעמים נגרמים) גם ממצבנו הריגשי/נפשי. לכן, כשמדובר בסימפטומים גופניים, מהסוג שאת מתארת ובכלל, מומלץ להיבדק תחילה על ידי רופא, כדי לשלול סיבה אורגנית-ביולוגית אפשרית, גם אם ההסתברות לקיומה נמוכה. מתח נפשי עלול להיות "גלוי" וידוע, אך לעיתים הוא "סמוי" וללא היכרות מקצועית מעמיקה יותר, קשה ולרוב אי אפשר להעריך את מקורו. אני לא חושב שיש לך ממה לדאוג , אך כדאי שתתיעצי תחילה עם רופא. גם אם יש סיבה ביולוגית כלשהי, לרוב היא שולית וניתנת לפתרון מהיר.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה