התקפי חרדה או שיגעון

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

15/09/2017 | 15:32 | מאת: ע

שלום, אני בת 30 ולפני כחודש וחצי עשיתי טיפול פוריות. מספר ימים לאחר החזרת עוברים התחלתי להרגיש לא טוב, היו לי דפיקות לב ממש מהירות ללא שום מאמץ, הרגשתי שממש חם לי, כאבי בטן וחולשה. הרגשתי שאני עומדת למות. לאחר 5 דק' זה עבר, יום למחרת זה קרה לי שנית. ניגשתי למרפאה עשו לי א.ק.ג ובדיקות דם, יצא תקין. זה המשיך כל יום ונהפך לכמה פעמים ביום. הגעתי למיון גם שם לאחר בדיקות נאמר לי שהכל תקין ואולי זה רק לחץ. הגיע היום של בדיקת הריון אשר יציאה חיובית ואז דפיקות הלב פחתו מיום ליום. לצערי העובר היה מחוץ לרחם ונאלצתי לעבור ניתוח לפרוסקופיה. היום כשבוע וחצי לאחר הניתוח אני עדין מרגישה חרדה למצבי, כל כאב קטן מלחיץ אותי מאד ושאני נלחצת דפיקות הלב וכל התחושות שתיארתי קודם חוזרת בשנית. מה שגם גורם לי להבין שאולי כל הזמן הזה הייתי בחרדה. האם זה הגיוני? איך אוכל לגרום לזה להיפסק? איך אוכל למנוע את זה בטיפול הבא? אודה למענה!! תודה רבה.

ל-ע. בהתקפי פאניקה או חרדה קשה, יש וחשים חוסר אונים ומצוקה כה קשה, כאילו ועומדים "להשתגע". בפועל זה לא שגעון, גם אם זה "מרגיש ככה". זו דרכה של מערכת החירום הנפשית שלנו, להתריע על קיומה של בעיה ריגשית/נפשית, הטעונה התיחסות, שינוי והתמודדות מתאימה. את יכולה לנסות ולהסתייע ב"טיפים לגולשים" שבתחתית עמוד זה בצד ימין, או באתר והקלטות ההרפיה העצמית של ד"ר ברוך אליצור (חפשי ב"גוגל"). לאור תיאורך ועוצמת מצוקתך הייתי מציע שתפני לקבלת ייעוץ/טיפול של פסיכולוג קליני, המתמחה גם בגישת ה-CBT או היפנוזה.

15/09/2017 | 23:18 | מאת: ע

תודה רבה על תשובתך ועל המענה המהיר!

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה