תסמיני חרדה פתאומיים שאינם פוסקים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

24/01/2017 | 00:57 | מאת: יוני

שלום, אתחיל בכך שאציין שבחיי לא חוויתי התקף חרדה עד לפני שנתיים (גדלתי באחד מאזורי העימות בארץ אךזה אף פעם לא השפיע עליי) ואני בן 31. לפני כשנתיים התחלתי לחוות תחושות משונות- זה התחיל ב"כובד" בחזה, המשך לגוש בגרון, עבר לתחושת הרדמות בפנים, תחושות מחנק רגעיות ומלחיצות, כאבים בזרוע שמאל, תחושת חוסר יציבות... פניתי לבדיקות ואין שם דבר מיוחד. הייתי אצל פסיכותרפיסט שלימד אותי תרגילי נשימה. העניין הוא שכבר הגעתי למסקנה שזה נפשי, אבל אני מרגיש שהגוף שלי "מתוכנת" להכנס לפאניקה ברגע שאני מרגיש משהו שקורה, גם אם אין לו משמעות (הדוגמא הכי טובה היא אחרי שאני אוכל, אני מרגיש הרגשה בבסיס הגרון שמצד אחד אני יודע שהיא סתם גיהוק "תקוע", אך ברגע שזה קורה, הלב מתחיל לדפוק מהר ועובר לי בראש שמשהו מאוד רע קורה). בינתיים ניסיתי לשנות כיוון בחיים, עברתי לעבודה אחרת אחרי הרבה שנים באותו מקום, עברתי דירה. התחושות עדיין שם. אני מחפש דרך "לתכנת" את עצמי מחדש ולחזור לעצמי של לפני שנתיים.. האם יש לך/למישהו עצה ? האם התסמינים שלי אכן תואמים להפרעת חרדה? אגב, אין טריגר לתסמינים בדכ, הם באים מעצמם והולכים מעצמם..

שלום נדמה לי שכבר עניתי לשאלה זו. בגלל עדכון האתר, יתכן ותשובתי "נעלמה". אחזור עליה בתמציתיות : התסמינים שלך תואמים גם לתגובת חרדה. כיון שכבר נבדקת אצל רופא (טוב עשית !) ולא מצאו שום דבר אורגני-פיזיולוגי, סביר שאכן מדובר בהפרעת חרדה. יש הרבה "טיפים", (כולל בעמוד זה מצד חמין למטה), אך על פי תיאורך נראה לי שעדיף שתפנה לקבלת יעוץ/טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה