ניתוח חניכיים?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

20/12/2000 | 11:53 | מאת: נילי

יש לי השחרה של החניכיים מעל לשן קדמית, אחרי טיפול שורש (מלפני 20 שנה) לצורך תיקון אסטתי של השן, שוחחתי עם רופא מוכר, הוא אמר שניתן להסיר את ההשחרה ע"י ניתוח חניכיים קן, בו ורידים את הרקמה המושחרת ואחרי שהחניכיים נרפאים, אפשר לצפות את השן, השאלה שלי האם יש סיבוכים בניתתוח כזה? האם הוא מוכר? והאם ההשחרה של החניכיים לא תחזור שנית? בתודה

21/12/2000 | 00:34 | מאת: ד"ר גרינבאום

נילי שלום . היות ויש להסיר את רקמת החניכיים ספוגת הTATOO (ממש כתובת קעקע)ולשתול במקומה רקמה סמוכה או שתל חופשי מאיזור סמוך בפה ישנם גם סיכונים בלתי צפויים למשל : דלקת זיהומית לאחר השתל.הצטלקות של איזור השתל בצורה שלא תהיה יפה ,חשיפת העצם ואבדן עצם נוספת מתחת לשתל החניכיים . תקלות אלו פוחתות כאשר המנתח מנוסה ומתורגל בכגון אלה והצוות שלו שומר על כל הכללים של חיטוי ועיקור כדי לא להוסיף זיהומים על אלו הקיימים בלאו הכי בפה . הניתוח מוכר למומחים לניתוחי חניכיים ואינו חדשני אני ממליץ לך לפנות לפריודונט מומחה לביצועו ההשחרה לא תחזור בתנאי שהמתכת לא תושחז על ידי הפרוטטיקאי אחרי השתלת החניכיים אלא לפניה עד כמה שניתן ורק קו הסיום יושלם לאחר "הבשלת" הרקמה השתולה , כדי לא להוסיף שבבים של מתכת מן המבנה הקיים בשן וליצור TATOO חדש במקום .

מנהל פורום רפואת שיניים