פצעים על הלשון

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/06/2000 | 00:58 | מאת: מייק

מה זה יכול להיות, טעם מר בפה ופצעים אדומים על הלשון ומהו הטיפול שיכול לפתור זאת?

19/06/2000 | 08:01 | מאת: ד"ר גרינבאום

מייק שלום. קשה ואף בלתי אפשרי לאבחן מחלה או תופעה לפי תיאור חלקי ללא בדיקה יסודית .אני מציע לך לפנות למומחה לרפואת הפה במקום מגוריך ע"מ לבדוק ולאבחן את הנגעים בלשונך . ככלל זה עלול להיות זיהום פטרייתי , זיהום ויראלי ,זיהום חיידקי ,שילוב ביניהם ,תופעה אלרגית ,מחלה אוטואימונית או ביטוי של מחלה כזאת .לא מומלץ להתחיל בטיפול טרם האבחנה של התופעה בלשונך ולכן -פנה לרופא פה בהקדם .רשימת מומחים לרפואת הפה תוכל למצוא בדפי זהב או אצל רופא השיניים המחוזי בלשכת הבריאות במחוז מגוריך .

19/06/2000 | 17:46 | מאת: מייק

האם לפי אורך הזמן שהפצעים ישנם ניתן לאבחן את סיבתם ומהם הסימפטומים האחרים שיכולים להצביע על מחלה אוטואימונית? תודה

מנהל פורום רפואת שיניים