שיניים עקומות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/06/2000 | 23:04 | מאת: מאיה

טופלתי ע"י אורטודנט בגיל 17 בגלל שיניים עקומות. עיקר הבעיה היה שתי החותכות הצדדיות שצמחו לא ישר אלא מעט ברוטציה. הטיפול הועיל באופן זמני, ותוך זמן קצר השיניים הסתובבו בחזרה. לדברי האורטודנט עם סיום הטיפול, ייתכן והבעיה תחזור ויהיה צורך בניתוח (??) אציין שבצהלך הטיפול לא עקרו לי אף שן. ולשאלות: האם לא ניתן היה להתגבר על הבעיה ע"י עקירת שן בזמן היישור כדי שיהיה יותר מקום בלסת לשיניים (הבעיה נוצרה בגלל צפיפות) האם אני זכאית לטיפול חוזר ללא תשלום? בעצם איני מרוצה מתוצאות הטיפול! (הוא אמר לי בזמנו שכן, אבל עברו כמה שנים טובות מאז. אני בת 24) אודה על תגובתך.

05/06/2000 | 23:54 | מאת: ד"ר גרינבאום

מאיה היקרה. הטיפול האורטודונטי מסתיים לעיתים במצב שבו הסיבים האלסטיים בחניכיים נוטים לסובב את השיניים לעמדתן הקודמת ולכן מקובל לבצע ניתוח חניכיים לחיתוך סיבים אלה וקיבוע של השיניים לתקופה ממושכת ואפילו לתמיד ע"מ למנוע RELAPS של השיניים שעברו הזזה או רוטציה . אני מניח לכאורה - שאילו עברת את הטיפול הנדרש ע"י האורטודונט תוך מעקב שלו וקיבוע לפי ההחלטה שלו היה נמנע צורך בחזרה על הטיפול . יחד עם זה אני מציע לך להיבדק ע"י אורטודונט אחר שישמש בורר בינך לבין האורטודונט הקודם כדי לקבוע על מי יפול נטל הטיפול החוזר או המתקן .בכל מקרה התשלום ייעשה ע"י ביטוח אחריות מקצועית של הרופא שטיפל בך או על ידך או על שניכם לפי החלטת הבורר .תוכלי גם להיעזר בשירותים המצויינים של ההסתדרות לרפואת שיניים כועדת אטיקה בתנאי שהאורטודנט הרופא המטפל הוא חבר בהר"ש (לא כולם חברים באיגוד מקצועי זה) .וכמובן לפנות לערכאות משפטיות לשם החלטה שעשוייה להיות מוטלת על מגשר מפשר.בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה בטיפול ובבירור.

מנהל פורום רפואת שיניים