האם כל רופא שיניים רשאי לבצע ניתוחי חניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/05/2000 | 18:46 | מאת: דני

אני נמצא בטיפולו של רופא שיניים אשר עומד לבצע אצלי בפה ניתוחי חניכיים לסילוק כיסים .שאלתי -וענו לי מהר : האם כל רופא שיניים רשאי לבצע ניתוחי חניכיים ? או שרק מומחה רשאי לנתח חניכיים .

16/05/2000 | 19:17 | מאת: ד"ר גרינבאום

דני היקר . כל רופא שינים רשאי לבצע כל טיפול שהוא יודע איך לבצעו וקיבל הכשרה בתחום . אני מניח שרופא השיניים שלך השתלם בתחום זה גם אם איננו מומחה . תוכל לשאול אותו מה הכשרתו והוא בודאי ישיב לך מבלי להיעלב .

18/05/2000 | 13:54 | מאת: אריאלה עדי

שלום לך דני! קודם כל אציין שאני לא רופאה אלא אזרחית מן השורה. מנסיון ומהרבה מידע על רפואת שיניים לדעתי כל רופא יכול לבצע ניתוח חניכיים, מלבד שאינו קורא לעצמו מומחה לחניכיים, אני למשל ביצעתי ניתוח חניכיים אצל רופא שאינו מומחה אך עבר קורסים בנדון. לאחר בקורת שהייתי חייב אצל מומחה לטיפול שורש, הרופא אמר שמקום הניתוח בסדר גמור. לא נותר לי אלא לאחל לך בהצלחה, ומקווה שהניתוח יעבור בשלום ושהרופא שלך טוב. אשמח לשמוע איך היה ביי, אריאלה

18/05/2000 | 13:55 | מאת: אריאלה עדי

שלום לך דני! קודם כל אציין שאני לא רופאה אלא אזרחית מן השורה. מנסיון ומהרבה מידע על רפואת שיניים לדעתי כל רופא יכול לבצע ניתוח חניכיים, מלבד שאינו קורא לעצמו מומחה לחניכיים, אני למשל ביצעתי ניתוח חניכיים אצל רופא שאינו מומחה אך עבר קורסים בנדון. לאחר בקורת שהייתי חייב אצל מומחה לטיפול שורש, הרופא אמר שמקום הניתוח בסדר גמור. לא נותר לי אלא לאחל לך בהצלחה, ומקווה שהניתוח יעבור בשלום ושהרופא שלך טוב. אשמח לשמוע איך היה ביי, אריאלה

26/05/2000 | 09:22 | מאת: ד"ר גרינבאום

למומחים בתחומי רפואת השיניים ישנו מקום כבוד בתחומי היעוץ והטיפול במקרים מורכבים או מסובכים ומן הדין שרופא שיניים הנתקל במקרים כגון אלה יתייעץ ויפנה מקרים אלו למומחים בתחומי רפואת השיניים השונים . אם לא נקט רופא השיניים בכל האמצעים למניעת נזק למתרפא/ה כולל הפנייה למומחה בטרם נגרם הנזק , הרי שהתנהגותו אינה כפי הצפוי מרופא השיניים הסביר . במקרה כזה הוא צפוי להעמדה לדין משמעתי ובאם יורשע -להתליית רשיונו .

מנהל פורום רפואת שיניים