יש לי יובש בפה כתוצאה של הקרנות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/05/2000 | 19:00 | מאת: גידי

יש לי יובש בפה כתוצאה של הקרנות שקיבלתי בטיפול בסרטן . יש לי נטיה חזקה לעששת בגלל זה .האם מישהו יכול לנסות לפתור לי את הבעיות האלה ואיך?

06/05/2000 | 11:53 | מאת: ד"ר גרינבאום

גידי שלום. כתוצאה מהקרנות לחיסול גידולים באיזור ראש וצוואר נפגעות בלוטות הרוק והן מפרישות פחות רוק ורוק באיכות אחרת המכיל פחות אימונוגלובולינים ואולי גם פחות מינרלים . באופן כזה נשטפות השיניים פחות, פעילות אנטי בקטריאלית פוחתת וגם פעילות הרמינרליזציה (החזרת המינרלים למקום שנתקף בחומצה ). כל הנ"ל גורם לעששת דוהרת באופן שיוצר בעיה רצינית לצוות מרפאת השינים בהתמודדות עימה .גם הנטיה לדלקות חניכיים גוברת ועלולה לגרום לנסיגת חניכיים החושפת איזורים שאינם מכוסים אנמל בשיניים ונתקפים בעששת צווארית בקלות . בדרך כלל מומלץ על שטיפות תכופות של פלואוריד -ג'ל להגדלת עמידות חומר השן החיצוני הקרוי אנמל -יש הממליצים במקביל להשתמש בתכשירים המכילים 0.2% CHLORHEXIDIN GLUCONATE להקטנת הפעילות המיקרוביאלית בפה ומעקב צמוד של רופא השיניים וצוותו אחר התקדמות העששת .לעיתים מועדף כיסוי השינים רובן ככולן בכתרים (בנושא זה חלוקות הדיעות). אני ממליץ לך לפנות למרפאה המתמחה בטיפול בחולים אחרי הקרנות וכימוטרפיה במקום מגוריך (אם תבקש אוכל להמליץ לך על מרפאות במקום מגוריך ) . יצויין שטיפול לאחר הקרנות כלול בסל הבריאות והנך זכאי לכיסוי הוצאות הטיפול ע"י הקופה בה אתה מבוטח בתוך פרק זמן סביר ממהקרנות . בשל עלויות הטיפול שעלולות לרושש אדם ממוצע אני ממליץ שתנצל את זכויותיך ותפנה לרופא המחוזי של קופתך למימוש זכויותיך .

06/05/2000 | 22:29 | מאת: ד"ר רונן ר.

רצוי להוסיף גם תכשירים שונים שהם תחליפי רוק או רוק מלאכותי כמו Salimon solution או Oralbalance Gel במשך הלילה והיום ולא לשכוח ,שתיה מרובה של נוזלים כל העת במיוחד בקיץ ובכלל. ביקורות תכופות אצל רופא השיניים שלך למעקב ושליטה על עששת קיימת או שמא מתפתחת. בהצלחה....

13/05/2000 | 20:41 | מאת: ד"ר רונן ר.

עדיף לא לכסות את השיניים בכתרים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מנהל פורום רפואת שיניים