סד

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

30/04/2000 | 11:42 | מאת: אורנה

מה ידוע על סדי לילה או כל פתרון אחר שימנע נעילת פה?

30/04/2000 | 20:04 | מאת: ד"ר רונן ר.

סד לילה לא מונע נעילת הפה אלא להפך פותח אותו במעט ולא מאפשר מגע של שיניים עם שיניים. שימושו בעיקר כמניעה לשחיקה והידוק שיניים לילית,ולפעמים ממליצים עליו גם ביום אבל במקרים נדירות. התאוריות שעמדו בעבר כי סדי לילה יכולים לשנות משהו במפרק הלסת ולמנוע נעילות של הפרק מתמעטות כיום ואף נזנחות . אם לא מספקת אותך תשובתי תוכלי לקבל יותר פרטים ב www.dentalinfo.co.il באגף המטופלים - פרק הלסת....

30/04/2000 | 20:14 | מאת: ד"ר גרינבאום

אורנה היקרה . לא ידוע לי על תרומת סדי לילה למניעת נעילת הפה . סדי לילה כמקובל משמשים למניעת שחיקה של שיניים במקרים של פאראפונקציה כגון ברוקסיזם (חריקת שינים בעיקר בלילה). נעילת הלסת קורה לעיתים כתוצאה של פגיעות טראומטיות בלסתות מתאונות וחבטות או כתוצאה של נזק מתפתח בהדרגה למפרק הלסת באופן שהמפרק מאבד את צורתו ותפקודו . לרוב מקובל לטפל בתופעה כזו ע"י סילוק הפתולוגיה באופן כירורגי או ע"י שטיפת פנים המפרק . להקלת המצב תורמים לא אחת גם סדים טיפוליים אשר מפרידים את הלסתות וגורמים להקטנת עוצמת הלחצים שמופעלים על המפרקים ולפעמים גם מקבעים את הלסת ומונעים תנועות מכאיבות ובכך מסייעים לתרופות מדכאות דלקת להעביר את המצב החריף .

מנהל פורום רפואת שיניים