טיפול

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/04/2000 | 12:51 | מאת: אהרון

האם יש צורך בהכנה מיוחדת לפי טיפול לבעלי" צניחת שסתום."

19/04/2000 | 14:36 | מאת: ד"ר גרינבאום

אהרון היקר . צניחת שסתום היא לכשעצמה בעיה קרדיאלית הדורשת מעקב של קרדיולוג. ע"מ לא להחמיר את מצבך הבריאות מקובל לפני טיפול שיניים חודרני (רוב טיפולי השיניים הם כאלה :סתימות טיפולי שורש הורדת אבן גרידת חניכיים ובודאי :עקירות ונתוחי חניכיים ) בעצה אחת עם הקרדיולוג לתת כיסוי אנטיביוטי מתאים ורחב טווח . כיסוי זה הניתן בד"כ שעה לפני טיפול השיניים בנוכחות הצוות במרפאת השיניים אמור למנוע מחיידקים אשר חודרים לזרם הדם בעת הטיפול מלהגיע ולהתיישב על המסתם הפגוע בלבך ולפגוע בלבך קשות . ההחלטה איזו אנטיביוטיקה לתת היא שלרופא השיניים שלך ובאחריותו בלבד מתוך הכרת הפרוטוקול המקובל לפני טיפולים כגון אלו . חובתך לדווח לרופא השיניים שלך על המצב הבריאותי שלך . רצוי שתצטייד במכתב מפורט מהרופא המטפל המתאר את המצב הבריאותי ואת הטיפולים התרופתיים שאתה מקבל . כך יוכל רופא השיניים שלך להגיע לשיקול דעת נכון בנושא השלכות הממצאים הבריאותיים שלך לגבי טיפול מכין או התוויות נגד זמניות או קבועות לטיפול ובכך יבטיח שטיפול השיניים לא יסכן את בריאותך.

19/04/2000 | 14:36 | מאת: ד"ר גרינבאום

אהרון היקר . צניחת שסתום היא לכשעצמה בעיה קרדיאלית הדורשת מעקב של קרדיולוג. ע"מ לא להחמיר את מצבך הבריאות מקובל לפני טיפול שיניים חודרני (רוב טיפולי השיניים הם כאלה :סתימות טיפולי שורש הורדת אבן גרידת חניכיים ובודאי :עקירות ונתוחי חניכיים ) בעצה אחת עם הקרדיולוג לתת כיסוי אנטיביוטי מתאים ורחב טווח . כיסוי זה הניתן בד"כ שעה לפני טיפול השיניים בנוכחות הצוות במרפאת השיניים אמור למנוע מחיידקים אשר חודרים לזרם הדם בעת הטיפול מלהגיע ולהתיישב על המסתם הפגוע בלבך ולפגוע בלבך קשות . ההחלטה איזו אנטיביוטיקה לתת היא שלרופא השיניים שלך ובאחריותו בלבד מתוך הכרת הפרוטוקול המקובל לפני טיפולים כגון אלו . חובתך לדווח לרופא השיניים שלך על המצב הבריאותי שלך . רצוי שתצטייד במכתב מפורט מהרופא המטפל המתאר את המצב הבריאותי ואת הטיפולים התרופתיים שאתה מקבל . כך יוכל רופא השיניים שלך להגיע לשיקול דעת נכון בנושא השלכות הממצאים הבריאותיים שלך לגבי טיפול מכין או התוויות נגד זמניות או קבועות לטיפול ובכך יבטיח שטיפול השיניים לא יסכן את בריאותך.

מנהל פורום רפואת שיניים