משחת שיניים עם פלואוריד

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/09/2015 | 21:07 | מאת: דני

שלום, צחצחתי בחודשים האחרונים גם עם משחות שיניים בעלות פלואוריד וגם עם משחות שאין בהן פלואוריד. לאחר הצחצוח במשחות שיש בהן פלואוריד, הרגשתי שהשיניים שלי חלקות יותר. עם זאת, שמעתי שפלואוריד הוא חומר רעיל. בהנחה שאני מצחצח במשחה בעלת פלואוריד, ועושה את מירב המאמצים כדי לירוק את כולה לאחר הצחצוח- האם עדיין יכול להיגרם לי נזק? אני מניח שלא משנה כמה אני אתאמץ לירוק הכול, עדיין אני אבלע מעט משאריות המשחה וכנראה אספוג קצת פלואוריד בגופי. השאלה היא אם כמות כזאת אכן יכולה להזיק. אם זה משנה, המשחה שאני מעוניין להשתמש בה היא של פרדונטקס שיש בה פלואוריד (לא יודע מה כמות הפלואוריד במשחות מהסוג הזה למען האמת).

התחושה, שאחרי הצחצוח במשחה מסויימת,השיניים חלקות יותר, נובעת ממרכיבים מסויימים במשחה שגורמים לליטוש פני השן. הפלואור שמשחה אינו רעיל גם אם לא שטפת במאת האחוזים את הפה. לכן אין כל מקום לדאגה !!!

מנהל פורום רפואת שיניים