דלקת חניכיים מתחת לשן עם כתר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/04/2015 | 13:42 | מאת: מיטל

הי לאחרונה יש לי כאב בחניכיים העליונות מעל שן שטופלה בעבר טיפול שורש מבנה וכתר הרופא שבדק אותי זיהה בצילום "כיסים" בדפנות של רקמת השן ופגיעה בעצם . (טרם בוצעו צילומי סטטוס) לדבריו היות ומדובר בשן עם כתר הפתרון היחיד שנשאר זה לעקור אותה ולהחליפה בשתל שאלותי הם: 1. האם יש פתרון אחר לטפל בדלקת ללא עקירת השן ? 2. מה מבטיח לי שדלקת לא תחזור גם סביב השתל ? תודה מראש על העזרה

ללא בדיקה וצילומים לא ניתן לדעת האם ניתן להציל את השן או שאין ברירה אלא לעקור אני חושב שמן הראוי שתיבדקי גם על ידי מומחה למחלות חניכיים לפני את מחליטה לעקור (מומחה חניכיים גם יבדוק ויראה בצילומי הסטטוס האם מחלת החניכיים יחודית רק לשן הזאת או שזה מצב כללי הדורש התיחסות כוללנית) רפואה איננה מדע מדויק ואי אפשר לתת תעודת אחריות להצלחת טיפול ועל כן לא ניתן לחזות מה סיכויי ההצלחה של שתל

15/04/2015 | 21:40 | מאת: מיטל

תודה רבה על עזרתך ותגובתך המהירה .

מנהל פורום רפואת שיניים