שן חבולה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

23/11/2014 | 11:20 | מאת: אמא

בתי נחבלה כשהייתה כבת שנה. רופאת שיניים שבדקה אותה בגיל שלוש המליצה לא לעשות דבר בשלב זה. בבדיקה שגרתית נוספת בגיל ארבע אותה רופאה ביקשה חוות דעת נוספת מאורתודנט. מי אמור לקבוע מה כדאי לעשות במקרה של שן חבולה - רופא שיניים או אורתודנט?

23/11/2014 | 11:21 | מאת: אמא

בד"כ ההחלטה מתקבלת במשותף. נשאלת השאלה מה ראתה רופאת השיניים הכללית שהביא אותה בגיל כל כך צעיר לבקש חוות דעת של אורטודונט? האם היא מתכננת עקירה של השן שנחבלה?

23/11/2014 | 13:46 | מאת: אמא

איני רופאה אבל גם אני יכולה לראות שהשן לא נמצאת בקו אחד עם השיניים האחרות, וזה נראה כאילו נשארה בתוך החך. מבחינת הצבע היא מעט אפורה יותר, אבל מעולם לא הפכה לאדומה, דבר שמפניו הזהירה הרופאה בעבר.

מנהל פורום רפואת שיניים