אלחוש מסוכן לבריאות ?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/04/2000 | 00:23 | מאת: דודו

שמעתי על שני מקרי מוות לאחר טיפולי שיניים .אמרו שאילחוש אולי גרם למוות . האם ישנה סכנה בחומרי האילחוש של רופאי שיניים ?

02/04/2000 | 07:39 | מאת: ד"ר גרינבאום

דודו היקר ! אינני יודע לאילו מקרי מוות אתה מתכוון ולכן אתייחס לחמרי אילחוש ככלל. חמרי האילחוש ברפואת שיניים הם מהבטוחים בתרופות ורעילותם מאוד נמוכה . יחד עם זאת כמו כל חומר המוזרק לגוף עלולות להיגרם תגובות אלרגיות (נדירות) ותגובות בלתי צפויות (IDIOSYNCRACY) וכן תגובות בין תרופתיות של מרכיבי חמרי האלחוש ומכווצי כלי הדם שמוספים אליהם המכפילים או מעכבים פעילות של תרופות אשר המתרפא/ה נוטל/ת . אחד המקרים שקרה לאחרונה נגרם דום נשימה לחולה שקיבלה תרופות אנטי-דיכאוניות כתוצאה משילוב של פעולת מווץ כלי הדם בחומר האילחוש והתרופה אותה נטלה ולא דווחה לרופא השיניים . מתן אינפורמציה מלאה לרופא השיניים לגבי מצב בריאות ותרופות שנוטלים או אלרגיים להן יכול לחסוך בחיי אדם . מקרי המוות שאני מכיר נבעו מאי מן אינפורמציה מלאה במתכוון לרופא השיניים (כדי לא להידחות על ידו). רופא השיניים יכול לבחור את חומר האילחוש שאיננו מתנגש עם התרופות או בעיצה אחת עם רופא המשפחה לנקוט באמצעים אלו או אחרים כגון:הפסקת טיפול תרופתי לזמן קצוב ,מתן טיפול מכין תרופתי אחר-שיקטינו את הסיכונים . ככלל חובה למסור לרופא השיניים את כל הידוע למתרפא על בריאותו מחלותיו רגישותו לתרופות ותרופות שהוא נוטל כדי לא למנוע אינפורמציה חיונית זו משיקולי רופא השיניים . כדאי גם לוודא שבמרפאת השיניים בה הינך מטופל קיימת ערכת החייאה מלאה למקרה חירום .

מנהל פורום רפואת שיניים