שאלה בנוגעה לניתוח לסת תחתונה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

25/03/2000 | 21:41 | מאת: בן

אני אומד לעבור ניתוח לעזזת לסת תחתונה אני מאוד מאונין לדעת אם אני עיסבול ארבה ומה אני היצתרך לעסות בישביל להקל אל הסבל ואם יש סיקוי שהלשון תינזק ואני לא אחוש בתעם של המזון הנאכל? אני גם מאונין לדעת תוך קמה זמן אני יוחל לחזור לעיתעסק בקושר גופני שאני קרגע עוסה ומתמיד

25/03/2000 | 21:44 | מאת: בן

שחחתי לצין שאני לוקה בדיסלקציה ואני מיתנצל אל שגיאות הכתיב שלי במיכתב אם שאלתי

26/03/2000 | 00:38 | מאת: ד"ר גרינבאום

בן היקר ! קשה מתוך הפרטים שאתה מציין לדעת מה סוג הניתוח שאתה עומד לעבור ולכן אודה לך אם תוכל לציין את שם הניתוח המיועד או מהי האבחנה שאובחנה אצלך וכך אוכל להתייהס ספציפית להחלמה מן הניתוח שאותו אתה עומד לעבור. הדיסלקציה שממנה אתה לדבריך סובל לא הקשתה עלי לקרוא את מכתבך ולכן בלי בושה פרט יותר את שאלתך ותיענה כמיטב יכולתנו. נשתדל להיעזר בכירורג פה ולסת מנוסה במענה על שאלותיך .

02/04/2000 | 01:07 | מאת: ד"ר גרינבאום

בן היקר. מכיוון שלא פירטת יותר לגבי הניתוח שאתה עומד לעבור -אתייחס כללית לניתוחים שאני מכיר להזזת לסת . ניתוחים אלה שהם גם קוסמטיים וגם פונקציונלים מלווים בהכנה אורטודנטית תחילה לפי תכנון מראש של שתי הלסתות .אחר כך בהרדמה כללית מתבצע הניתוח בו משנים את יחסי הלסתות זו לזו תוך ניסור אחת הלסתות או שתיהן וקיבוען במצב חדש ע"י "מלתעות" (שתי קשתות מתכת קשורות לשיניים ומחוברות ביניהן בתייל) . קיבוע זה מתבצע למשך מספר חודשים עד לאיחוי העצמות ובאותו פרק זמן לא תוכל לאכול מזון מוצק אלא נוזלי בבלנדר ולא תוכל לפתוח את הפה אפילו לפיהוק או צעקה .התפרים מוצאים בדרך כלל לאחר שבוע ימים . הכאבים בדרך כלל חזקים משך השבוע הראשון ונרגעים לאט עד להיעלמם . תרופות משככות כאב עוזרות להעביר את התקופה הקשה . לעיתים ישנה תחושה של הרדמה מקומית ממושכת בשפה או בלחי - אשר חולפת עם הזמן . לאחר הסרת הקיבוע חוזרים לאט בשיתוף פיזיוטרפיסט לפתיחת הפה והנעת הלסת תוך מספר שבועות . יתכן צורך בעוד טיפול אורטודונטי על מנת לייצב את השיניים בעמדה סופית ששונה מעט מהמצב אליו הגיע הטיפול המכין האורטודונטי ולבסוף השחזה סלקטיבית של השיניים להשגת איזון סגר .

מנהל פורום רפואת שיניים