שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

22/03/2000 | 22:10 | מאת: יואלי

שלום! לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח להוצאת שן כלואה בצד ימין למעלה, לאחר מכן ביצעו צימצום רווח ע"י גומיות ובשלב סופי גשר על 3 שנים. בשן 14 עברתי טיפול שורש וזאת לאחר שכאב לי בזווית האף. עברתי שוב טיפול במקום להוצאת דלקת -מוגלה ושוב חזר לפני כחודשיים עברתי ניתוח חניכיים לשן 14 לנקות טוב את המקום (כנראה הטיפול שורש לא הצליח), נאמר לי כ- 70 - 80 אחוז הניתוח מצליח, כרגע ברגע שנוגעים בזווית האף אני מרגיש שהמקום מלא שוב ויש מוגלה וצריך לעשות איזה חור ולנקז אותה.... שאלתי היא: האם לבצע ניוח שני לאותו מקום או לעקור את השן מתחת לגשר ואז עושים גשר חדש (בעצם ל- 4 שיניים - תמיכה בשן אחרת במקום הנעקרת) או שיש לך רעיון אחר? במידה וצריך עוד פרטים אשמח לענות ותודה מראש על הייעוץ!!

23/03/2000 | 00:05 | מאת: ד"ר גרינבאום

יואלי היקר ! קשה להתייחס למקרה קליני מורכב כשלך מבלי לבצע בדיקה קלינית ורנטגנית ואני מסופק אם זה ניתן לביצוע דרך הפורום הזה . ככלל אין ספק שאתה לאחר נסיון לחידוש טיפול שורש ולאחר נתוח בשן 14 - נמצא כעת עם פרוגנוזה גרועה למדי לגבי הישרדותה של 14 בפה בכלל וכשן מאחזת בפרט לגשר עתידי . הסיבה הנפוצה לכשלון מעין זה היא אנטומיה בלתי צפויה של שורש השן ותעלותיה וחוסר יכולת למלא את כל תעלות השורש בשן זו גם דרך השן (בטיפול שורש ) וגם דרך קצה שורש השן . כעת סיכויי ההצלחה בניתוח נוסף נמוכים מ40% . אם אין שן 14 השן היחידה שנותרה באיזור כשן מאחזת , כדאי לשקול ויתור עליה וביסוס השיקום על עמודים אחרים . כל זאת אני אומר בהכללה מבלי שראיתי את המקרה הספציפי -יתכן ומי שיראה את המקרה ימצא סיבות אחרות לשמירתה של 14 בפה .אשמח להפנותך ליעוץ במקום מגוריך . אתה כנראה תזקק לחוות דעת נוספת של מומחה . יואלי כתב/ה: ------------------------------- שלום! לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח להוצאת שן כלואה בצד ימין למעלה, לאחר מכן ביצעו צימצום רווח ע"י גומיות ובשלב סופי גשר על 3 שנים. בשן 14 עברתי טיפול שורש וזאת לאחר שכאב לי בזווית האף. עברתי שוב טיפול במקום להוצאת דלקת -מוגלה ושוב חזר לפני כחודשיים עברתי ניתוח חניכיים לשן 14 לנקות טוב את המקום (כנראה הטיפול שורש לא הצליח), נאמר לי כ- 70 - 80 אחוז הניתוח מצליח, כרגע ברגע שנוגעים בזווית האף אני מרגיש שהמקום מלא שוב ויש מוגלה וצריך לעשות איזה חור ולנקז אותה.... שאלתי היא: האם לבצע ניוח שני לאותו מקום או לעקור את השן מתחת לגשר ואז עושים גשר חדש (בעצם ל- 4 שיניים - תמיכה בשן אחרת במקום הנעקרת) או שיש לך רעיון אחר? במידה וצריך עוד פרטים אשמח לענות ותודה מראש על הייעוץ!!

מנהל פורום רפואת שיניים