לקיחת אנטיביוטיקה מוקסיפן בשל דלקת בשן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

06/10/2010 | 09:46 | מאת: עופרי

שלום.אני 4 חודשים לאחר לידה.אתמול אובחנה אצלי דלקת בשן אחורית עליונה.נאמר לי שזוהי שן שעברה טיפול שורש בעבר והכאב נובע מדלקת והרופא מקווה שמוקסיפן 500 מיליגרם 3 פעמים ביום יועיל ולא אצטרך לעבור טיפול שורש חוזר.מה דעתך בנוגע לכך?

לקריאה נוספת והעמקה
06/10/2010 | 10:07 | מאת: ד"ר חיים נוימן

06/10/2010 | 10:10 | מאת: עופרי

סליחה שכחתי לציין שהטיפול במוקסיפן פורטה הינו לשבוע ימים ולמיטב ידיעתי יש גם דלקת חניכיים באופן כללי.

06/10/2010 | 10:39 | מאת: ד"ר חיים נוימן

דלקת בסב השורש, בשן שעברה טיפול שורש בעבר, מעידה בד"כ על כישלון טיפול השורש מסיבות שונות (ולא דוקא בגלל רשלנות או חוסר מקצוענות של הרופא שביצע את טיפול השורש) סיבה אחרת יכולה להיות סדק בשן לקיחת אנטיביוטיקה יכולה ל"הוריד את גובה הלהבות" אבל לא לרפא את המצב. לדעתי טוב תעשה אם תתיעץ עם מומחה לטיפולי שורש

אם רופא השיניים שלח חושב כך חזקה עלינו שהוא בדק את השינים שלך והגיע למסקנות שלו אחרי שיקול רפואי מעמיק . הוא יודע שאם לא תעזור האנטיביוטיקה הזאת היא תןחלף באחרת ואם גם האחרת לא תעזור קיימת אפשרות להפנות למומחה לאנדודונטיה שינסה להציל את השן בחידוש מילוי השורש ואו בניתוח אפיקואקטומי או קטימת השורש או בלית ברירה השן תיעקר .

13/02/2017 | 22:47 | מאת: דלקת בשן

שלום אני סובלת מכאב שיניים והלכתי לרופא הוא נתן לי אנטיביוטיקה בשל הכאבים ולמחרת בבוקר אני רואה התנפחות ממשש כמו כדור כזה על החניכיים והפנים שלי נפוכות מה אני אמורה לעשות

24/02/2017 | 16:55 | מאת: ברגר

האם אפשר לקחת אוגמנטין 875 במקביל עם מוקסיפן פורטה 500 אני אחרי טיפול שיניים עקירה בניית עצם והכנה לשתל

מנהל פורום רפואת שיניים