3 שאלות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

12/04/2010 | 19:10 | מאת: דודי

שלום לך, 1. האם באמצעות צילום סטטוס פריאפיקלי ניתן לאבחן גם דלקת חניכיים? 2."תסמונת ריח הדג" - כיצד ניתן לטפל בבעיה? 3. באזור מסוים בחניכיים של השיניים התחתונות שלי יש כיסים עמוקים עמוקים משום שכל הנראה אין עצם למטה (אם כי יש בצדדים). כיצד יתכן הדבר? אני בן 20 תודה

13/04/2010 | 05:19 | מאת: ד"ר גרינבאום

לשאלתך הראשונה :התשובה צילום סטטוס הינו אמצעי עזר בלבד ולא משמש לקביעת אבחנה לבדו אלא בשילוב עם ממצאים נוספים כגון עומק הכיסים מסביב לשיניים .ניידות השיניים.ממדי ומראה החניכיים.לשאלתך השניה :אינני נכיר את התיסמונת הנ"ל אך אם בסירחון עסקינן -SMELEX כמדבקה יכול לעזור. לשאלתך השלישית:התשובה :חיובי ובהחלט ייתכן שמיקום הכיסים יתרכז באחד הצדדים של השן ולא בכל היקף השן .

מנהל פורום רפואת שיניים