שיניים ללא חורים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

11/09/2009 | 00:30 | מאת: בנימין

1)האם יצא לך בתור רופא לפגוש פציינטים בשנות ה 30 בערך שהתישבו על כיסא הטיפולים לבדיקה, ולא מצאתה להם שום חור/עששת בשיניים? כלומר שכול השיניים שלהם בריאות לחלוטין וללא כול שחזור בפה? האם זה בכלל מצב הגיוני? 2) שאלה אישית- אתה, בתור רופא שיניים, שמן הסתם שומר על הגיינת הפה בצורה קפדנית וטובה...כמה חורים(באופן כללי) יש לך בשיניים? האם אי פעם עברתה ט"ש או השתלות? או שהצלחתה להמנע תמיד מעששת? אשמח לתגובה מורחבת תודה רבה!

11/09/2009 | 10:03 | מאת: ד"ר גרינבאום

בנימין שלום. 1)לשמחתי מצאתי מאות אנשים חופשיים מעששת ולא התביישתי לטפוח להם על השכם . 2)מצב שיני היה מצויין עד גיל כמעט 60 .היות וחליתי במחלה ניוונית של מערכת העצבים המרכזית שמקשה עלי לצחצח כראוי וגם מייבשת לי את הפה החלה אצלי לאחרונה עששת דוהרת ועבר תי סדרה של הכתרות בכתרים של כל שינייכדי להגן עליהן מפני התקיפה העששתית .

13/09/2009 | 01:41 | מאת: בנימין

כתבתה "מצב שיני היה מצויין עד גיל כמעט 60" למה הכוונה בדיוק? כמה סתימות היו לך בפה? כמה טיפולי שורש עשו לך בפה אם בכלל? האם עשיתה כתרים גם בשיניים בריאות לחלוטין? לשים כתר פירושו לאבד חומר שן.. מה הטעם לשים כתר אם העששת יכולה להתפתח גם מתחת לכתר? מצטער על השאלות האישיות, אך אשמח אם תוכל לענות לי בפירוט תודה רבה!!

מנהל פורום רפואת שיניים