מחלות חניכים עד איזה שלב כדאי לטפל בן?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/03/2000 | 08:22 | מאת: יקי

אני בן 64 .יחסית לגילי אני די בריא (קצת לחץ דם וקצת סוכר ) אך אני סובל ממחלת חניכיים מתקדמת וחלק גדול מהשיניים שלי כבר נעקרו בעיקר בלסת העליונה . נותרו שם רק 5 שיניים רעועות .רופא השיניים שלי אומר שכדאי עדיין לשמור עליהן . קראתי שהדלקות בחניכיים מחסלות עצם שעשויה להיות חשובה לשתלים . עם מי עלי להתייעץ מתי לעקור את כל יתר השיניים שלי ? עם הפריודונט שלי ?עם כירורג פה ולסת ? עם מומחה לשיקום הפה ? או אולי עם מומחה אחר ? הרי הפריודונט שלי צריך להיות מעוניין למשוך את גסיסת 5 השינים האחרונות שלי .

04/03/2000 | 08:55 | מאת: ד"ר גרינבאום

יקי היקר . לעניות דעתי האדם שמכיר טוב מכולם את הבעיות של שיניך הוא רופא השיניים שלך שעוקב זה שנים (כך אני רוצה לקוות) אחרי התקדמות מחלת החניכיים שלך ,על ציר הזמן ועצתו במקרה זה תהא מבוססת יותר משל כל מומחה . יחד עם זאת זכותך ללבקש את רופאך להפנותך למומחה המתאים ע"מ לשמוע חוות דעת נוספת .יתרה מזה -עליו אפילו לעודד אותך לקבל חוות דעת נוספת ולציידך בכל האינפורמציה הרלוונטית לכך (צילומי רנטגן ,תדפיס תיקך הרפואי וכו' ) ההחלטה הסופית - אליבא דעו"ד שלהבת מור וגם לדעתי - היא שלך לגבי גופך ובריאותך והמומחים תפקידם להנחותך במבוך לבל תטעה -תם עידן הפטרנליזם הרפואי . עליך רק להצטייד ביעוץ המתאים תוך הבאה בחשבון של כל האפשרויות והסיכונים ולהחליט בהתאם . אני מאחל לך הצלחה בקבלת החלטותיך .

04/03/2000 | 22:13 | מאת: ד"ר רונן ר.

5 שיניים רעועות בהחלט יכולות להוות עיגון ותמיכה טובים מתחת לתותבת או לגשר על השיניים בהנחה ואילו יטופלו במחלת החניכיים שבהן.הכל תלוי במיקומן ומצבן. מחלת חניכיים מתקדמת מאד בשיניים בהחלט גורמת לאובדן עצם ולקושי בשיחזור בעזרת השתלות מאוחר יותר. מספר מחקרים הראו ,כי בלסת העליונה במידה ומתוכננים מעט שתלים (2-4 )והשיקום יהיה על גבי תותבת , הרי שיש עדיפות לשמר את השיניים הטבעיות בכל מצב אם כיסוי כל שהוא ואם לאו ולבצע עליהם תותבת כי אז צפי הטיפול הוא לטובת המשנן הנותר ויתכן ושתלים הם לא הפיתרון האידאלי. במידה ואין בכוונתך לשאת תותבת שלמה עליונה בצורה זו או אחרת הרי שאז הטיפול המומלץ בדרך כלל זה מינימום של 6-8 שתלים המחזיקים גשר קבוע מודבק או מוברג ואז אין תותבת. יתכן ובשל כך יש לעבור ניתוחים נוספים פרט להשתלות עצמן ואז קיימת מורכבות טיפולית גדולה. קיים הבדל גדול בין שתי הגישות הן מבחינת הקושי הטיפולי והעלות הטיפולית. יחד עם רופא השיניים שלך ואולי בעזרתו של מומחה לחניכים תוכלו להגיע לאפשרות הטיפולית בשיניים שציינת ואז להחליט על דרכיך .

05/03/2000 | 01:10 | מאת: יקי

דר' רונן ר. המלומד . לא הצלחתי להבין לאן דבריך מובילים אותי . האם אתה פורש לפני את כל המאמרים והמחקרים העדכניים כדי לעזור לי להחליט לכאן או לכאן או רק כדי להרשים אותי בידע שישנו בראשך ? מדברי דר' משה ג. הבנתי שעלי להתייעץ עם רופא השיניים שלי ובעזרתו להיות מופנה ליעוץ של מומחים שהוא יפנה אותי אליהם שיעזרו לי להחליט . האם אתה רומז בתשובתך שישנה דרך אחרת ?

05/03/2000 | 01:12 | מאת: יקי

דר' רונן ר. המלומד . לא הצלחתי להבין לאן דבריך מובילים אותי . האם אתה פורש לפני את כל המאמרים והמחקרים העדכניים כדי לעזור לי להחליט לכאן או לכאן או רק כדי להרשים אותי בידע שישנו בראשך ? מדברי דר' משה ג. הבנתי שעלי להתייעץ עם רופא השיניים שלי ובעזרתו להיות מופנה ליעוץ של מומחים שהוא יפנה אותי אליהם שיעזרו לי להחליט . האם אתה רומז בתשובתך שישנה דרך אחרת ? ד"ר רונן ר. כתב/ה: ------------------------------- 5 שיניים רעועות בהחלט יכולות להוות עיגון ותמיכה טובים מתחת לתותבת או לגשר על השיניים בהנחה ואילו יטופלו במחלת החניכיים שבהן.הכל תלוי במיקומן ומצבן. מחלת חניכיים מתקדמת מאד בשיניים בהחלט גורמת לאובדן עצם ולקושי בשיחזור בעזרת השתלות מאוחר יותר. מספר מחקרים הראו ,כי בלסת העליונה במידה ומתוכננים מעט שתלים (2-4 )והשיקום יהיה על גבי תותבת , הרי שיש עדיפות לשמר את השיניים הטבעיות בכל מצב אם כיסוי כל שהוא ואם לאו ולבצע עליהם תותבת כי אז צפי הטיפול הוא לטובת המשנן הנותר ויתכן ושתלים הם לא הפיתרון האידאלי. במידה ואין בכוונתך לשאת תותבת שלמה עליונה בצורה זו או אחרת הרי שאז הטיפול המומלץ בדרך כלל זה מינימום של 6-8 שתלים המחזיקים גשר קבוע מודבק או מוברג ואז אין תותבת. יתכן ובשל כך יש לעבור ניתוחים נוספים פרט להשתלות עצמן ואז קיימת מורכבות טיפולית גדולה. קיים הבדל גדול בין שתי הגישות הן מבחינת הקושי הטיפולי והעלות הטיפולית. יחד עם רופא השיניים שלך ואולי בעזרתו של מומחה לחניכים תוכלו להגיע לאפשרות הטיפולית בשיניים שציינת ואז להחליט על דרכיך . ....

מנהל פורום רפואת שיניים