שאלה | בקשר למי פה (שטיפת פה).

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/05/2008 | 22:48 | מאת: זיו

1. עשיתי גשר לפני כמה ימים ואמרו לי לקחת מי פה עם פלואוריד, האם Colgate Plax זה בסדר? 2. אני משתמש במי פה לאחר כל צחצוח שיניים (4 פעמים ביום), האם זה מכתים את השיניים? 3. יש לי משחת שיניים המכילה נתרן גופרתי (SLS) אם אני לא טועה... האם זה יוצר אפטות? משום שהייתה לי אפטה בפה ולא עשו לי חלק מהגשר בגלל זה (החלק התחתון). האם כדאי לי להחליף משחת שיניים.? תודה רבה לעוזר.

04/05/2008 | 09:07 | מאת: ד"ר גרינבאום

שאלת שלוש שאלות שלצערי אינני יודע את התשובה לגביהן : 1) PLAX הינו נוזל שטיפה המכיל פלואוריד במינון גבוה בתקווה שהוא ימנע עששת .בתנאי מעבדה הוא נספח לאנמל השן והופך אותו לעמיד יותר בפני תקיפת חומצותת .ללא הוכח עדיין שהמערכת המחקה את התנאים בפה באמת ובתמים מונעת עששת. 2) שטיפות מרובות אינן משפרות -מוטב להיצמד להוראות הייצרן ולא להיות יותר אדוק מהאפיפיור .לא ידוע לי על פיגמנטציה הנגרמת ממי פה אלו . 3)משחת שינים המכילה גופרית איננה הבהכרח המשחה המתטאת היחידה ואם היא הומלצה לך בידי רופאך תוכל למצוא משחה אחרת אם המשחה שלך מעוררתל אצלך אפתות בפה !!!!

מנהל פורום רפואת שיניים