שן בינה כלואה האם חובה לעקור?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/12/2020 | 10:16 | מאת: מירי

שלום, יש לי שן בינה כלואה שהראש שלה מבצבץ וזה כבר 15 שנים כך. לא עקרתי אותה כי היתה לי שן בינה כלואה בצד השני ושם זה הסתבך למכתשית יבשה והמקם לא החלים שנתיים ואף מומחה לא ידע למה זה ככך(יש תנגודת לאינסולין). האם זה נכון שכל עוד שן הבינה הכלואה השניה לא כואבת ואין שם דלקת אז אפשר עוד למשוך ולא לעקור? למה בעצם ממליצים לעקור? תודה מראש

אם חלק ממנה מבצבץ לפה אז יש סיכון שהיא תירקב וגם תדביק את השן שלפניה, ועל כן ממליצים לעקור באופן מונע

מנהל פורום רפואת שיניים