גשר בשיניים ומברשת חשמלית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

22/11/2020 | 20:46 | מאת: גיא

שלום , לפני כארבעה ימים הרכיבו לי גשר קוביות ממתכת בשיניים ויש לי מספר שיניים שבהן אני חש כאב קצת כאשר אני מצחצח אותן (עם מברשת חשמלית) . הדבר לא קרה לפני הגשר , האם זה תקין ונובע מהלחץ שהגשר מפעיל על השיניים ? מניח שהלחץ לא שווה על כל ושן ולכן יש כאלה שזה לוחץ מעט פחות וכאלה שזה לוחץ מעט יותר ומשתלב עם כאב חד קצר. תודה רבה . יש לציין שאם אני מצחצח עם מברשת רכה רגילה אני לא חש בכאב . ואני לא לוחץ על השיניים יותר מדי עם המברשת החשמלית .

עדיף שתצחצח עם מברשת רגילה, שאיתה אתה כנראה מפעיל פחות לחץ על השיניים

22/11/2020 | 21:03 | מאת: גיא

תודה, שתי שאלות נוספות: 1. הכאב הזה שאני חש הוא תקין או שהוא מצריך בדיקת אורתודנט? 2. שימוש במברשת רגילה מן הסתם ינקה לי פחות את השיניים וזה לא מומלץ במיוחד לא עם גשר, אני טועה? אציין שאם אני מפעיל מעט לחץ על אותן שיניים בעייתיות עם הלשון, אני כן מרגיש כאב קל. האם זה תקין? תודה רבה

כשמזיזים שיניים תיתכן רגישות . על כן יש לנהוג בזהירות.רוב תושבי כדור הארץ משתמשים במברשת רגילה ועדיין מצליחים לנקות את השיניים בצורה טובה

22/11/2020 | 21:15 | מאת: גיא

תודה על תשובתך. לדעתך ממה שהתרשמת מתיאור הבעיה אין צורך שאגש לאורתודנט שלי?

מנהל פורום רפואת שיניים