סתימה כסופה בשן טוחנת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

20/11/2020 | 19:00 | מאת: שי

שלום, יש לי סתימה כסופה יחסית עמוקה שקרובה יחסית לעצב בטוחנת תחתונה, הדבר מפריע לי אסתטית (השן ספגה את האלמגם ובצבע שונה מהאחרות) ונאמר לי ע״י רופא שעדיף לא להחליף לסתימה לבנה היות והדבר יגרום לרגישות שזה יגמר בטיפול שורש. רציתי לדעת אם ניתן להעריך מה הסיכויים שבאמת הדבר יצריך טיפול שורש והאם יש חלופה אסתטית אחרת?אולי לצפות רק את החלק העליון בסתימה לבנה?תודה.

אם הסתימה עמוקה וקרובה לעצב אז אתה מסתכן בטיפול שורש.אם זה כל כך מפריע אסטטית אז או שתקח את הסיכון או שתעשה עליה כתר

20/11/2020 | 19:18 | מאת: שי

תודה על תשובתך דוקטור רציתי לדעת מה הסיבה שמסתכנים בטיפול שורש? אם בסהכ מבוצעת החלפת הסתימה? והאם ניתן להסיר את החלק העליון של הסתימה ועליה לשים חומר בצבע דמוי שן? בברכת שבת שלום ובריאה.

ברגע שהסתימה עמוקה אז כל פעולה בקרבת העצב עלולה להביא לצורך בטיפול שורש. לא מקובל לשים שני חומרי מילוי בשכבות אם כי זה אפשרי

מנהל פורום רפואת שיניים