סדר פעולות בניקיון השיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/11/2020 | 20:48 | מאת: רוני

שלום רב ד"ר, לאחרונה התחלתי טיפול עם גשר ורציתי לדעת מהו סדר הפעולות הנכון בעת ניקיון השיניים? כאשר הפעולות הן צחצוח, חוט דנטלי, שימוש במכשיר סילונית ושטיפה במי פה. להבנתי הסדר הוא חוט דנטלי, סילונית ואז צחצוח שמנקה לאחר שהוסרו שאריות המזון בעזרת החוט והסילונית, ולאחר כחצי שעה שימוש במי פה. האם אני צודקת? תודה רבה.

זה בהחלט סדר הגיוני ונכון לשמירה על הגיינת הפה

20/11/2020 | 01:35 | מאת: רוני

תודה רבה על תשובתך ד״ר. שאלה נוספת: האם סביר שבזמן צחצוח במברשת חשמלית עם גשר, אחוש כאב שמרגיש כמו לחץ על שיניים מסויימות?

יכול להיות שאת מפעילה עם המברשת יותר מידי לחץ על השיניים

20/11/2020 | 11:21 | מאת: רוני

תודה רבה. ורציתי לדעת אם שימוש בסילונית הוא תחליף תקין לחוט דנטלי? כלומר, שימוש ראוי בסילונית פוטר אותי מחוט?

סילונית איננה תחליף לחוט. היא תוספת

מנהל פורום רפואת שיניים