דלקת בשן.

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/11/2020 | 12:17 | מאת: אור

שלום שאלה ששאלתי אבל אשמח להסבר יש לי שן טוחנת למעלה שיש בה דלקת והבשר מעליה שלוחצים יש טיפה כאב בבשר הייתי אצל שלושה רופאים אחד הציע עקירה ושניים הציעו לנסות להציל אותה בעזרת ניקוי תעלות טיפול שורש וחומר נגד דלקת אבל זה לא בכרח יכול להצליח אבל שווה לנסות להציל אותה ( שזה יכול להיות אולי בזבוז כסף במעדה ולא יצליח) כרגע התחלתי ניקוי תעלות וחומר נגד דלקת כבר שבוע ועדיין הכאב בבשר לא חלף ,שבוע הבא אני אמור לעשות טיפול שורש הוא אמר שגם מומחה טיפול שורש לא ידע להגיד 100 אחוז בוודאות אם יצליח האם זה כך באמת איך אפשר לדעת אם כדאי לעשות עקירה או לרפא את השן והדלקת? תודה

רק רופא שבדק וראה את השן וראה צילומי רנטגן יכול להחליט אם יש סיכוי להציל את השן בטיפול שורש, או שעדיף לעקור

13/11/2020 | 12:59 | מאת: אור

בבחלט אתה צודק אבל נאמר לי שהוא לא בטוח ב100 אחוז אחרי הצילום ובדיקה שזה יצליח שאפשר לנסות ואז לראות אם הדלקת מתרפא השאלה כמה זמן יקח לדעת שהדלקת תתרפא האם זה קשור לבשר שכואב שלוחצים על הבשר ואז לדעת ? תודה

הסיכוי להצליח בטיפול תלוי בהרבה גורמים ורובם לא בשליטתנו.

מנהל פורום רפואת שיניים