טיפולי שורש , הוצאת דלקת סיסטה )כירוגי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

25/10/2020 | 10:13 | מאת: חיים

היי דוקטור , אני לא רופא שיינים אני חשמלאי. שאלה בנוגע לדלקת בחלק התחתון של הלסת , אמרו לי שיש לי ססיטה שצריך להוציא שגורמת דלקות , לפני שהוציאו את הסיסטה אמרו לי שצריך לעשות טיפולי שורש עשו 3 טיפולי שורש וצילום סיטי, ואז התברר להם שאני צריך להוציא את הסיסטה האם אני מוכרח לעשות טיפולי שורש ,הרי במילא צריך מוצאים את הסיסטה , אמרו לי שזה דלקת שאי אפשר להוציא בטיפול שורש ,ולכן צריך לעשות כירוגי .. האם כל התהליך של הטיפול שורש מיותר , למה לא להוציא את הסיסטה , בלי טיפול שורש וזהו ?

הציסטה נגרמה כנראה בגלל בעיה בשלושת השיניים האלה. הבעיה בשיניים דורשת שיבצעו בהן קודם כל טיפולי שורש ורק אחכ יסלקו את הציסטה.

מנהל פורום רפואת שיניים