שימור חיות השן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

03/10/2020 | 08:41 | מאת: דורון

איך יודעים ששן היא ויטלית ? כאשר יש חור בשן - האם כשהשן ויטלית זה סימן שאינה זקוקה לטיפול שורש? והאם יש טיפול שנועד לשימור חיות השן?

שן ויטאלית מגיבה לקור ולגירוי חשמלי.אם השן ויטאלית ובבדיקה ובצילום נראה שאין נזק למוך השן אז יבצעו סתימה.לעיתים ניתן לנסות ולשים על תקרת המוך חומר שמבודד ומעודד ריפוי . לא ניתן להעריך את סיכויי הטיפול הזה

04/10/2020 | 08:42 | מאת: דורון

כלומר, רגישות לקור מעידה על ויטליות ומייתרת את הצורך בטיפול שורש ? אולם אנשים עם שיניים בריאות לא מרגשים כאב כאשר אוכלים ארטיק או שותים שתייה קרה, איך זה ?

מנהל פורום רפואת שיניים