אלוואוג'ל 3 שבועות לאחר עקירה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

30/09/2020 | 16:27 | מאת: ירון

נעקרה לי שן אחורית מספר 36 לפני כ4 שבועות. 3 שבועות לאחר העקירה פתאום הופיעו לי כאבים בחניכיים, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה אבל משום מה גם שם לי אלוואוג'ל באזור העקירה למרות שבכלל לא הייתה לי מכתשית יבשה. הוא שם את זה ללא פד גאזה אלא רק את החומר עצמו, האם עלי לחשוש שאלוואוג'ל יכול לעקב את תהליך הריפוי של המקום במיוחד עקב העובדה שהרופא שם את החומר 3 שבועות לאחר העקירה ולא מספר ימים אחריה? האם החומר נספג ומתפוגג מעצמו?

החומר נשטף ונעלם מעצמו ובכל מקרה הוא לא מעכב ריפוי

30/09/2020 | 18:02 | מאת: ירון

מה שמדאיג אותי זה מחקרים כמו זה שמצאתי כמה מהם: https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/1066896919884647 במיוחד שמדובר בשן שאמור להיות בה תוספת עצם ושתל. האם מניסיונך האישי אין לי ממה לחשוש?

מנהל פורום רפואת שיניים