כאבים עם חוט דנטלי ובלעיסה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

23/09/2020 | 12:43 | מאת: אנונימי

שלום רב ד"ר, יש לי כאבים בשן מספר 37 לעיתים בעת לעיסת מאכלים מסוימים (לרוב מאכלים מעט קשיחים, לדוגמה גמבה), בבדיקת רופא לא נמצא שום דבר חריג (בדיקת קור הייתה שלילית והוא גם הקיש על השן ולא נמצא דבר חריג או כאבים כלשהם). בנוסף, יש לי כאבים בעת העברת חוט דנטלי בין שתי השיניים האחוריות העליונות בצד הימני של הפה שלי, הרגשה כאילו לחץ שמופעל בין שתיהן גורם לכאב מהיר שחולף לאחר כמה שניות (עם הוצאת החוט). יש לציין שהכאב הזה לא מופיע אצלי בשיניים אחרות. גם במצב הזה, רופא בדק ואמר שלא נראה ממצא חריג. יש הסבר לכאבים האלו? מצורף צילום של שני המקרים (שן 37 ושתי השיניים העליונות האחוריות שכואבות בהעברת החוט). תודה רבה.

אין באפשרותי לראות צילומים

23/09/2020 | 17:56 | מאת: אנונימי

תודה על תשובתך. אם כך לאחר תיאור הבעיות, ממה לדעתך הן יכולות לנבוע?

כאב מחוט יכול להעיד על נסיגת חניכיים. לגבי שן 37 צריך לבדוק אם נקודת המגע עם 36 טובה והדוקה, ולשלול סדק בשן

מנהל פורום רפואת שיניים