מבנה נפל במלואו סיכוי לשיקום השן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

24/08/2020 | 08:16 | מאת: לין

נפל לי כל המבנה בשן מס' 15 ורואים עכשיו רק את החניכיים , אם ייקבע שלא ניתן לשקם ושצריך לעקור, האם העקירה תהיה רגילה או שבגלל שמה שנשאר מהשן נמצא בתוך החניכיים זה ידרוש עקירה כרוגית? ומה הסיכוי לשקם שן במצב כזה? בהנחה שאין סדק בשורש. אודה לתשובתך.

ההחלטה האם עקירה רגילה או כירורגית תלויה במה שנשאר מהשורש, צורת השורש ומיומנות הרופא.סביר להניח שהשיקום הנכון יהיה שתל

24/08/2020 | 09:25 | מאת: לין

האם יש מקרים שמבנה יצוק גם יכול להיות מתאים לשיקום? אני ממש רוצה להמנע מהשתלה עד כמה שאפשר ולבדוק את כל האפשרויות הקיימות ולמצות אותן עד כמה שאפשר.

אם לפי התאור שלך מה שנשאר מהשן נמצא מתחת לחניכיים אז הרופא ישקול או הארכת כותרת, או הבקעה מאולצת, או שתל. הכל בהתאם למצב שהוא רואה. לי אין מספיק נתונים כדי להיות החלטי..

24/08/2020 | 09:48 | מאת: לין

תודה רבה אני ממש מודה לך, התשובות שלך ממש עוזרות לי בהחלטה ונותנות תקווה לסיכוי כלשהו להצלת השן . המון המון תודה !

בהצלחה ורפואה שלמה

מנהל פורום רפואת שיניים