החלפת יתד מתכת בסיבי זכוכית?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

10/08/2020 | 14:33 | מאת: דניאל

אחרי טיפול שורש בשן אחורית, עשו לי מבנה עם יתד מתכתי, ועכשיו לפי הרופאים נשאר לעשות אונליי (מילואה). החלפתי רופא, ועלתה הצעה להחליף את היתד מתכת בסיבי זכוכית, היות והמתכת עלולה לגרום נזק בעתיד. מצד שני, שמעתי טענה שדווקא לפתוח את היתד היום עשוי לגרום נזק. כיום טיפול השורש והמבנה במצב מצוין. השאלה - האם כדאי להחליף את יתד המתכת בסיבי זכוכית לפני שעושים אונליי? השאלה רק מבחינה בריאותית, התעלמו מהעלות הכספית. תודה :)

אני אישית הייתי נמנע מהחלפת היתד של המבנה כי יש חשש שפעולה כזאת עלולה לגרום לסדק בשורש ואז דינה של השן יהיה עקירה

מנהל פורום רפואת שיניים